reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla grudniowego dzidziusia

reklama
Cześć dziewczyny! Piszę z prośbą o pomoc i poradę, co przygotować i w co się zaopatrzyć na przyjście na świat malucha w grudniu? Czasu coraz mniej, a ja mam wrażenie, ze atakowana reklamami zewsząd sama się gubię, co tak naprawdę jest potrzebne 🙈 Dodam, że to moje pierwsze dziecko i nie mam żadnego doświadczenia w opiece nad noworodkiem. Do tej pory kupiłam jedynie przewijak, dostałam kilka ubranek i jedną miękką grzechotkę. Łóżeczko, a konkretnie dostawkę z Chicco planuje kupić w listopadzie razem ze składaną wanienką. Pomóżcie proszę i napiszcie co jest niezbędne i co muszę w przeciągu tych dwóch miesięcy kupić, żeby być gotowa na grudzień z nowym członkiem rodziny :) Pozdrawiam ciepło wszystkie mamy ♥
Ja bardzo polecam body bez rekawow/na ramiączkach. Pełnią rolę pokoszulki i są nieocenione właśnie u zimowych bąbelków. Niestety te z rękawkami krótkimi robią za dużą warstwę w połączeniu z dodatkowymi ubrankami i mogą krępować ruchy dzidziusia.
Pajacyki koniecznie rozpinane na dwie nogawki do spania, bo inaczej będziesz musiała maleństwo rozpinać aż do szyjki.
Kombinezony zimowe są na tyle wysokie, a szyjki noworodków tak krótkie, że żadne szaliki, kominy nie przejdą.
Bardzo polecam ręczniki, które z jednej strony mają warstwę frotte, a z drugiej takiego kocyka. Nie są.super tanie. Ja kupiłam w s.myku dopiero niedawno i bardzo żałuję, że nie miałam od początku.
U mnie doskonale sprawdził się śpiworek do wózka z cotton.moose. jest drogi, ale wybrałam opcje z przedłużeniem i posłuży nam nawet do 3-4 roku życia na sanki.
Oczywiście krem do buzi bez wody.

Do góry