reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wypis ze szpitala

darkmelody99

Początkująca w BB
Witam,
Czy któraś z was spotkała się może z wypisem ze szpitala z dzidzią w weekend?
Wiem, że nikt tego nie wie, ale zakładając scenariusz Pana doktora i mój w środę 27.04 mam się stawić (jeżeli samo się nie zacznie wcześniej) do szpitala, więc zakładam, że środa ale prędzej czwartek, może już by księżniczka była z nami. Do tego 2 doby trzeba być, wychodziłaby sobota. Czy wypis mogę otrzymać w niedzielę? Czy muszę czekać do poniedziałku.
Od którego momentu są liczone te 2 doby?
Jak się urodzi w czwartek załóżmy to w sobotę mogłabym już wyjść? Czy byłyby to niepełne 2 doby?
To jest tylko czysto teoretyczny scenariusz, nie wiem jak będzie. 😉😉
Pytam z ciekawości 😁
Szpital Brodnica.

reklama
Leżałam w kilku szpitalach i raczej były wypisy w weekendy, tylko trzeba było podjechać po papierowy dokument za kilka dni. Natomiast radziłabym Ci się nie nastawiac, że wyjdziesz w trzeciej dobie, bo rozczarowanie jest przykre.

Hej, ja wychodziłam po cc z córką w 3 dobie i to była niedziela. W poniedziałek mąż podjechał po wypis. Po cc z synem tez wyszłam w 3 dobie, ale to był czwartek. Za każdym razem nie nastawialam się, że wyjdę, bo tak jak napisane powyzej: lepiej jest zostać mile zaskoczonym, niż się rozczarować, a czas w szpitalu wykorzystałam do odpoczynku:)

Leżałam w kilku szpitalach i raczej były wypisy w weekendy, tylko trzeba było podjechać po papierowy dokument za kilka dni. Natomiast radziłabym Ci się nie nastawiac, że wyjdziesz w trzeciej dobie, bo rozczarowanie jest przykre.
Tego się obawiam najbardziej..
Chociaz chcialabym, zeby wszystko bylo dobrze. Do szpitala 100km w jedną stronę. Nikt mi nawet nic nie przywiezie w razie czego.

Hej, ja wychodziłam po cc z córką w 3 dobie i to była niedziela. W poniedziałek mąż podjechał po wypis. Po cc z synem tez wyszłam w 3 dobie, ale to był czwartek. Za każdym razem nie nastawialam się, że wyjdę, bo tak jak napisane powyzej: lepiej jest zostać mile zaskoczonym, niż się rozczarować, a czas w szpitalu wykorzystałam do odpoczynku:)
To w szpitalu da się odpocząć? Sama wizja karmienia co jakieś 3h jest straszna, ale konieczna. Albo jak moja mała lub Pani z sali dziecko będzie płaczkiem od początku, tak miło nie będzie 😃

Pomimo tego, że niektóre zdarzenia/warunki w szpitalu były przykre i nie raz myślałam: "byleby być jak najszybciej w domu", to ja także pobyt na oddziale umiem zobaczyc w kategoriach odpoczynku. Najdłużej byłam 2 tygodnie.

U mnie w szpitalu były wypisy przez weekend również.
A jak chodzi o liczenie doby - pełne dwie doby trzeba liczyć w szpitalu, bo dopiero po upływie 2 dób robią badania przesiewowe.
Koleżanka na sali urodziła we wtorek zaraz po 16 i we czwartek po 16 zrobili jej córce badania (pobrali krew) i o 17 wyszła do domu. Ja urodziłam w ten sam wtorek o 20:55 i musiałam czekać do piątku. ;)

reklama
Do góry