reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wypadek

Witam.
Mam pytanie co do odszkodowania. Sytuacja wygląda następująco;
Jechałam jako pasażer na motorze i kierowca samochodu wymusił pierwszeństwo i doszło do wypadku wina oczywiście kierującego samochodem. Wylądowałamw szpitalu z połamanymi kończynami. Moje pytanie brzmi jak i gdzie mogę ubiegać się o odszkodowanie?
Może powinnam skorzystać z firmy Link do: Odszkodowanie - odszkodowania, jak odzyskać, uzyskać odszkodowanie powypadkowe Poznań, Kraków, Rzeszów, Warszawa, Lublin | Codex® która pomaga sciągnąć odszkodowania?

Ostatnia edycja:
reklama
1. Czy znasz dane sprawcy wypadku (imię i nazwisko, numer jego polisy OC,PESEL, nr rejestracyjny samochodu) - bez tego będzie trudno o ubieganie się o odszkodowanie, ale skoro zabrało Was pogotowie, to nie powinnaś mieć problemu z uzyskaniem tych danych.
2. Jak już masz te dane - zgłaszasz szkodę oraz wniosek o wypłatę odszkodowania ubezpieczycielowi (w którym OC ma sprawca)
3. Ale zanim zaczniesz się ubiegać o odszkodowanie - musisz pomyśleć jakiej kwoty chcesz zażądać. Zbieraj wszelkie dowody, które wykażą Twoje straty. Będziesz musiała precyzyjnie określić i uzasadnić swoje oczekiwania finansowe. Dobrze mieć wszelkie faktury, rachunki za leki, paragony, bilety, potwierdzenia wizyt u lekarza w diagnozy i orzeczenia lekarskie, potwierdzenie pobytu w szpitalu. Na tej podstawie ubezpieczyciel ustali wysokość świadczenia.

Witam.
Mam pytanie co do odszkodowania. Sytuacja wygląda następująco;
Jechałam jako pasażer na motorze i kierowca samochodu wymusił pierwszeństwo i doszło do wypadku wina oczywiście kierującego samochodem. Wylądowałamw szpitalu z połamanymi kończynami. Moje pytanie brzmi jak i gdzie mogę ubiegać się o odszkodowanie?
Może powinnam skorzystać z firmy która pomaga sciągnąć odszkodowania?
zdecydowanie odradzam te firmy, rada powyżej bardzo dobra

Koleżanke potracilo auto na pasach. Poszła do sądu. Obrażeń nie było dużo(coś z kolanem), zainwestowała w prawnika i dostała 30 tys-od sprawcy, a z ubezpieczalni tylko 3 tys. Zbierała wszystkie papiery z wizyt u lekarzy,rachunki za leki i ksero L4-przekroczyła okres 30 dni wiec była na komisji lekarskiej i z tego też dołączyła papiery,

Sama na pewno nie dasz rady uzyskać odpowiednich pieniędzy znajomi korzystali z firmy nie wiem dokładnie ale chyba Votum się nazywa i otrzymali nawet niezłe pieniądze.

Do góry