reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki TSH

Witam :)
Mam pytanie odnośnie wyników badań TSH. Czy któraś z was miała je na bardzo wysokim poziomie i z dzieciaczkiem jest wszystko dobrze? Na obu badaniach w laboratorium wyszło mi podwyższone (norma w II trymestrze to na wynikach 0.34-4.10). Wyszło 4.290. Boję się czy nie jest ono już zbyt wysokie.

reklama
W pierwszej ciąży miałam na poziomie 5, oczywiście byłam pod stałą kontrolą endo i brałam euty.rox, z dzieckiem w porządku ale po urodzeniu miałam w zaleceniach sprawdzać też poziom. Wychodziło zawsze ok.

Mam pytanie odnośnie wyników badań TSH. Czy któraś z was miała je na bardzo wysokim poziomie i z dzieciaczkiem jest wszystko dobrze? Na obu badaniach w laboratorium wyszło mi podwyższone (norma w II trymestrze to na wynikach 0.34-4.10). Wyszło 4.290. Boję się czy nie jest ono już zbyt wysokie.
Jak napisalas o bardzo wysokim poziomie to myslalam, ze więcej niz lekko przekroczona norma. Idź spokojnie do endokrynologa.

Ja przed ciążą miałam stwierdzoną niedoczyność i hashi, w ciąży byłam na leteoxie a po ciąży jakimś dziwnym trafem brak Hashimoto i brak problemów z tarczycą, dziecko zdrowe

Nie jest, co prawda można zbić ale jakiejś tragedii nie ma jeśli jesteś bez leków - umów się do Endo i tyle :)

Do góry