reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki testu obciazenia glukoza

kimi90

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny. Mam pytanko. Robilam wczoraj test obciazenia glukoza 75g i dostalam nastepujace wyniki:
-glukoza na czczo 3,85mmol/l (68 w tym drugim przeliczniku) NORMY: 3,90-5,50 (do 105 o ile pamietam wg drugiego przelicznika)
-po godzinie 7,21 mmol/l (ok 130 wedlug drugiego przelicznika) NORMY: nie pisze, ale wiem, ze wedlig tego drugiego powinno byc ponizej 180
-po 2 godzinah: 7,52 mmol/l (okolo 135 wedlug drugiego przelicznika) NORMY: ponizej 7,8 mmol/l ( ponizej 140 wedlug drugiego przelicznika).
I widze ze wszystko jest w grabicach normy, wychodziloby ze cukrzycy ciazowej nie mam. Tylko czemu po 2h jest wyzszy wynim niz po 1h? Napiszcie mi prosze czy wyniki te na pewno swiadcza o tym ze nie mam cukrzycy, bo mnie to stresuje. Jeslli chodzi o wynik na czczo zawsze mialam cukier w dolnej granicy, wiec nie jest to dla mnie zaskoczenie. Bede wdzieczna za odpowiedzi.

reklama
reklama
Ja się z wami podzielę ciekawostką. Gdy byłam w ciąży z Maxem okazało się, że mam podwyższony cukier. No cóż trzeba się pilnować z dietą. Pilnowałam i robiłam testy, ale po jedzeniu, przed jedzeniem - zawsze były podwyższone. No i już miałam dostać insulinę, gdy mąż mówi do mnie, że może ten aparat co dostałam do mierzenia jest zepsuty. I okazało się że był. Bogu dzięki, że to sprawdziliśmy i insuliny jednak nie wzięłam :)

Miałam podobnie. Została na tej podstawie stwierdzona nietolerancja glukozy. Dieta cukrzycowa do końca ciąży, a po ciąży powtórzenie badania z obciążeniem.
Musiałam sprawdzać cukier 1h po każdym głównym posiłku - miało nie przekraczać 120. Trzymając dietę było ok, więc obyło się bez insuliny.

A wyniki mialas w normie wszystkie?

Do góry