reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki HBs

Paulina26777

Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Jestem w 17 tygodniu ciąży. Mam takie pytanie. Robiłam badania na HBs HIV i te pozostałe. Wszystko wyszło mi ok oprócz tego że HBs wyszło mi obecne. Ale nie wiem nic więcej. Ginekolog powiedział że to jest w kierunku wirusowe zapalenie wątroby typu b że może miałam styczność z wirusem. . I że mam powtórzyć badanie za 6 tyg. Jestem szczepiona na WZW typu b 4 razy mam w książeczce zdrowia. Myślicie że powinnam iść do rodzinnego powtórzyć badania i zapytać dokladnie co dalej robić??

reklama
Jesli chodzi Ci o badanie Antygen HBs, i wyszło Ci ze masz obecne to powinnas to skonsultować z lekarzem rodzinnym dodatkowo. Chociaż skoro ginekolog radzi zeby zrobić za 6tygodni to i tak bym powtórzyła, ale dla swojego spokoju dodatkowo skonsultowała to z rodzinnym. ;)

Jesli chodzi Ci o badanie Antygen HBs, i wyszło Ci ze masz obecne to powinnas to skonsultować z lekarzem rodzinnym dodatkowo. Chociaż skoro ginekolog radzi zeby zrobić za 6tygodni to i tak bym powtórzyła, ale dla swojego spokoju dodatkowo skonsultowała to z rodzinnym. ;)
Zastanawiam się czemu akurat każe czekać aż 6 tygodni. Czy to nie za długo ? A wyniki zostawił u siebie w karcie i nie mam jak wziasc do lekarza. Mam w książeczce tylko wpisane. HBs obecny

Nie wiem czy wytrzymam 6 tygodni w spokoju heh 🙂

Nie wiem czy wytrzymam 6 tygodni w spokoju heh 🙂
Nie mam pojęcia dlaczego, moze sądzi ze wygaśnie ten wirus skoro jesteś zaszczepiona. Nie wiem, nie pomogę, ale niestety musisz się uzbroić w cierpliwość. Wynik badania powinnas dostać również i Ty. Jedną kopie dla niego i oryginał dla siebie..

Nie mam pojęcia dlaczego, moze sądzi ze wygaśnie ten wirus skoro jesteś zaszczepiona. Nie wiem, nie pomogę, ale niestety musisz się uzbroić w cierpliwość. Wynik badania powinnas dostać również i Ty. Jedną kopie dla niego i oryginał dla siebie..
Właśnie pytał się mnie czy jestem zaszczepiona na żółtaczkę ale nie wiedziałam dopiero w domu sprawdziłam. Ale on już wcześniej powiedział że za 6 tyg mam powtórzyć i na tym się skończyło. Badan mi nigdy nie daje . Wpisuje w książeczkę a badania chowa do siebie. Myślałam żeby zrobić sobie sama na antygen i przeciwciała i z wynikami iść do rodzinnego.

Właśnie pytał się mnie czy jestem zaszczepiona na żółtaczkę ale nie wiedziałam dopiero w domu sprawdziłam. Ale on już wcześniej powiedział że za 6 tyg mam powtórzyć i na tym się skończyło. Badan mi nigdy nie daje . Wpisuje w książeczkę a badania chowa do siebie. Myślałam żeby zrobić sobie sama na antygen i przeciwciała i z wynikami iść do rodzinnego.
No to sobie zrob prywatnie, a co do badan to powinnas prosić o oryginały dla siebie. Powinnas mieć przy sobie również dokumentację.. Ja zawsze mam, ja im pokazuje a oni mi oddają. Wiec nie rozumiem dlaczego on te badania chowa do siebie.

reklama
No to sobie zrob prywatnie, a co do badan to powinnas prosić o oryginały dla siebie. Powinnas mieć przy sobie również dokumentację.. Ja zawsze mam, ja im pokazuje a oni mi oddają. Wiec nie rozumiem dlaczego on te badania chowa do siebie.
Zawsze wyniki przychodzą do niego i ma jedne. No dziwne to wszytko

Do góry