reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań

Cześć dziewczyny ;) Mam do was pytanko , być może któraś z was miała podobną sytuację. Jestem w 6 tygodniu ciąży (oszacowane na podstawie daty ostatniej miesiączki). Pierwszą wizytę u gina mam w środę. Dziś byłam zrobić badanie moczu, morfologię, TSH oraz betę. Chciałam żeby lekarz miał już wgląd w podstawowe badania , dodatkowo zrobiłam TSH ponieważ mam Hashimoto. Wyniki morfologii oraz TSH książkowo. Beta dopiero w poniedziałek, natomiast zaniepokoiły mnie wyniki moczu. Obecne ketony(++), azotany, bakterie i nabłonki płaskie. Czy któraś z was miała podobną sytuację ? Boje się ponieważ poroniłam dwa poprzednie razy i stąd moje pytanie czy ketony w moczu są bardzo groźne dla maluszka lub zapalenie pęcherza ? Oczywiście nie wiem w stu procentach co dokładnie oznaczają takie wartości , ale może któraś z was miała podobną sytuację. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :)

reklama
Cześć dziewczyny ;) Mam do was pytanko , być może któraś z was miała podobną sytuację. Jestem w 6 tygodniu ciąży (oszacowane na podstawie daty ostatniej miesiączki). Pierwszą wizytę u gina mam w środę. Dziś byłam zrobić badanie moczu, morfologię, TSH oraz betę. Chciałam żeby lekarz miał już wgląd w podstawowe badania , dodatkowo zrobiłam TSH ponieważ mam Hashimoto. Wyniki morfologii oraz TSH książkowo. Beta dopiero w poniedziałek, natomiast zaniepokoiły mnie wyniki moczu. Obecne ketony(++), azotany, bakterie i nabłonki płaskie. Czy któraś z was miała podobną sytuację ? Boje się ponieważ poroniłam dwa poprzednie razy i stąd moje pytanie czy ketony w moczu są bardzo groźne dla maluszka lub zapalenie pęcherza ? Oczywiście nie wiem w stu procentach co dokładnie oznaczają takie wartości , ale może któraś z was miała podobną sytuację. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :)
Nie wydaje mi się żeby mocz miał jakiś wpływ chyba że jest jakaś infekcja to trzeba szybko reagować też nieraz jakieś miałam w moczu te rzeczy 1-2 bakterie i nic mi nie było przeważnie w każdym moczu są jakieś pojedyncze bakterie...

A mocz że środkowego strumienia pobrałaś? Czasami jak nie spuścisz troszkę i od początku pobierasz to tak wychodzi.

Skoro są ketony, to może świadczyć, że za mało węglowodanów przyjmujesz.
Mogą też być oznaką cukrzycy - badałaś glukozę na czczo?

Do góry