2 tyg temu miałam robiony wynik moczu i posiew na bakterie e coli i s.aureus. Wyszedł ujemny. Lekarz powiedział, że wyniki są ok. Ale mnie one niepokoją i ciągle się nakręcam. Pobolewa mnie też podbrzusze, ale mam tak praktycznie od początku ciąży. Lekarz też o tym wie. Sądzicie, że niepotrzebnie się nakręcam? Że to może nerwy i rosnąca macica? Miałam już 3 razy robiony posiew z pochwy i wychodził dobry, miałam wzrost obfity lactobacillus spp. Nie wiem co robić, a z tych nerwów, to wariuję powoli.
reklama
Moonstone
Moderator
Wygląda na to, ze wszytko jest w normie. Bierzesz magnez? Proponuje też dużo pić i ewentualnie włączyć żurawinę bo to nie zaszkodzi2 tyg temu miałam robiony wynik moczu i posiew na bakterie e coli i s.aureus. Wyszedł ujemny. Lekarz powiedział, że wyniki są ok. Ale mnie one niepokoją i ciągle się nakręcam. Pobolewa mnie też podbrzusze, ale mam tak praktycznie od początku ciąży. Lekarz też o tym wie. Sądzicie, że niepotrzebnie się nakręcam? Że to może nerwy i rosnąca macica? Miałam już 3 razy robiony posiew z pochwy i wychodził dobry, miałam wzrost obfity lactobacillus spp. Nie wiem co robić, a z tych nerwów, to wariuję powoli.
Moonstone
Moderator
Pomaga na problemy z układem moczowym, brałam i piłam cała poprzednia ciążę. Teraz nie, bo są lepsze wyniki niż poprzednio.Tak, biorę magnez. Ale martwi mnie obecność leukocytów, nabłonków okrągłych, kryształów, szczawianów…nie wiem skąd to się u mnie bierze. A wiesz, że dziś właśnie myślałam aby kupić sobie sok z żurawiny
A jeśli chodzi o szczawiany to dużo pić
Moonstone
Moderator
Najlepszy jest czysty, można kupić w aptece choćbyA jaki dokładnie piłaś? Taki do rozcieńczania z wodą np?
Ja brałam żurawit i jadłam suszoną.
DziękiNajlepszy jest czysty, można kupić w aptece choćby
Ja brałam żurawit i jadłam suszoną.
Koniczynka1
Fanka BB :)
Wszystkie wyniki w ciąży mogą nieznacznie odbiegać od normy, bo organizm zupełnie inaczej pracuje. Np zwiększona ilość nabłonków jest ze względu na rozpulchnioną ścianę pęcherza. Twoje wyniki są w porządku.
reklama
Dziękuję za uspokojenie nie miałam pojęcia o tym, a w Internecie naczytałam się o infekcjach niestety i sobie zaczęłam wkręcaćWszystkie wyniki w ciąży mogą nieznacznie odbiegać od normy, bo organizm zupełnie inaczej pracuje. Np zwiększona ilość nabłonków jest ze względu na rozpulchnioną ścianę pęcherza. Twoje wyniki są w porządku.