reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wynik hist-pat po łyzeczkowaniu.

Witam,
Odebrałam dzisiaj wynik hist-pat i chciałam posłuchać Waszej interpretacji do wizyty kontrolnej mam jeszcze daleko. Serduszko przestało bić w 10tc 🥺 zabieg miałam 25.03. Oto wynik:
,,Fragmenty zmienionej zapalnie i ogniskowo martwiczo doczesnej, endometrium w fazie hipersekrekcji oraz obfite, częściowo obrzęknięte kosmki kosmówki, materiał obejmuje fragment nieco obrzękniętej pępowiny w widocznym zakresie o zachowanej architektonice.

reklama
Poroniłam 3 ciąże i żaden wynik Hist- pat nie podał mi przyczyny poronienia, aby poznać przyczynę musiałabyś zanieść zarodek do prywatnej kliniki np. Invicta, zapłacić około 3000 tys złotych i zlecić badania zarodka pod kątem przyczyny. A czy Ty z mężem badaliście się ?

Poroniłam 3 ciąże i żaden wynik Hist- pat nie podał mi przyczyny poronienia, aby poznać przyczynę musiałabyś zanieść zarodek do prywatnej kliniki np. Invicta, zapłacić około 3000 tys złotych i zlecić badania zarodka pod kątem przyczyny. A czy Ty z mężem badaliście się ?
To moja druga ciąża. Pierwsza bez komplikacji zdrowa córka ma 3 lata, to nie badaliśmy się pod żadnym względem. W pierwszej ciąży mogłam góry przenosić tak dobrze się czułam zero dolegliwości poród też w porządku.

Dlatego taki to dla mnie szok, szłam na drugą wizytę z dobrą myślą 🥺
przykro mi niestety też to przeszłam.. 2 książkowe ciąże a potem tak jak u Ciebie, na pierwszej wizycie serduszko biło na drugiej już nie. Nie dało mi to spokoju porobiłam masę badań wyszły mutacje w trombofilii. Obecnie jestem w 28tc i przyjmuję zastrzyki z heparyny. Cieszę się że się udało, ale dopiero teraz zaczynam wierzyć, że ta ciąża będzie miała szczęśliwe zakończenie. Dopóki nie czułam ruchów ciągle chodziłam przerażona, że historia się powtórzy..

reklama
Słuchajcie a u mnie w USG nic nie widać, max beta którą zarejestrowałam to 406. Od jakiego momentu robi się zabieg?

Do góry