reklama
Ruda1993
Fanka BB :)
Nie pomyślałabym ze w ten sposób pisze się normy na wynikach. Założyłam ze są to właśnie tygodnie od OM.@Ona896 Wynik <2,3 to brak ciąży
@Ruda1993 To są normy liczone od zapłodnienia. Faktyczny wiek ciąży to +2 tygodnie.... czyli tak jakby ten pierwszy zakres jest dla 3tc (jakby liczyć od OM).
Ja poniekąd rozumiem ten schemat, bo przy nieregularnych okresach czy też krótkich czy długich cyklach, normy liczone od OM przy cyklach 28-dniowych są w sumie nieprawidłowe.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Hej,
Ostatnią miesiączke miałam 7.02.2021. W dniu kolejnego okresu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Do lekarza idę w przyszłym tygodniu, jestem po pierwszym badaniu bety dzisiaj i wynik wydał mi się bardzo dziwny. 1615 ul/l - wg norm przesłanych przez laboratorium, nie mieszcze się w normie wieku ciązy wg miesiączki, tam minimum to 10000. Dopiero pojutrze idę na kolejne badanie i jestem strasznie zestresowana. Jestem po jednym poronieniu.
Musisz sprawdzić przyrost, bo pojedynczy wynik informuje tylko o tym, że ciąża jest, a czy się rozwija, to dopiero określa przyrost.
Ruda1993
Fanka BB :)
Dzisiaj drugi wynik to 3690Musisz sprawdzić przyrost, bo pojedynczy wynik informuje tylko o tym, że ciąża jest, a czy się rozwija, to dopiero określa przyrost.
Podziel się: