reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wylezane cuda 2016

Właśnie to samo powiedziała rehabilitantka, że dzieci w ten sposób stymulują sobie błędnik i to jest bardzo pozytywne. Więc mnie uspokoiła :)
A na rehabilitacji dobrze, mały wytrzymuje 1/2h a później płacze. Ale zaczął już czasem sam przybierać pozycję czworaczą i się buja. Teraz uczę go siadać z tej pozycji.

Mikołaj budzi się tylko raz w nocy ale wstaje o 5:30! Ostatnio czuje się bardzo zmęczona. Wczoraj z nim pospałam godzinkę, akurat nikogo nie było w domu i czułam się przeszczęśliwa, że udało mi się odpocząć.

Zaczęliśmy budowę domu w końcu, tak bardzo się cieszę! Spróbuję wysłać Wam zdjęcie Mikołaja bo ja mam zawsze z tym problem. A Wy pokażcie swoje maluchy :)
Hope Wikus tez kręcił głowa. Teraz ma etap strasznego piszczenia a starszy mu w tym wtóruje.
Co do wstawania to mamy identycznie po 5 ale już ok 8.30 jest kolejne spanie.

Wikus wczoraj świętował ze jest zdrowy ale pamietalismy o dzieciach "w kolorowych skarpetkach

reklama
@Hope a jak uczysz siadac z pozycji czworaczej?

Maja tez ta pozycje przybiera ale neurolog mowila ze jeszcze ma rece i brzuch za slabe i poki co jej nie utrzyma. Rzeczywiscie chwile sie pobuja i koniec. Ahh jak ja zazdroszcze budowy domu. Teraz zaluje ze w bloku mieszkanie kupilismy :)

Sliczny Wikus [emoji7] o co chodzi z tymi skarpetkani?

A tak u nas wyglada jedzenie chrupka:

1490296770-aaaaaa.jpeg

n59y6iye227k1jnm.png

@Hope a jak uczysz siadac z pozycji czworaczej?

Maja tez ta pozycje przybiera ale neurolog mowila ze jeszcze ma rece i brzuch za slabe i poki co jej nie utrzyma. Rzeczywiscie chwile sie pobuja i koniec. Ahh jak ja zazdroszcze budowy domu. Teraz zaluje ze w bloku mieszkanie kupilismy :)

Sliczny Wikus [emoji7] o co chodzi z tymi skarpetkani?

A tak u nas wyglada jedzenie chrupka:

1490296770-aaaaaa.jpeg

n59y6iye227k1jnm.png
Maja tez jest prześliczna i chyba grzecznie sza niż mój ananas. Jemu juz z oczu źle patrzy :)
Chrupki najgorzej jak są wtarte we włosy :)

Skarpetki są założone w geście solidarności z dziećmi z trisomią 21. Przedwczoraj był światowy dzień dzieci z ZD :) nam się udało "wyrwac" chorobie wiec cenie tym bardziej :)

Jak chce wyslac zdjęcie z telefonu to mi wyskakuje info, że jest zbyt mało pamięci. Nie rozumiem :(
Spróbuję z laptopa.

Dordaw Maja jest coraz ładniejsza! Ja nie lubię jak te chrupki zasychaja :) z rąk to trzeba skrobac :):):) jeżeli chodzi o siadanie to jak jest już w pozycji czworaczej to jedną nóżke delikatnie wpycham do środka (zeby docelowo była przed Mikołajem ), a drugą nogę delikatnie podnoszę tak żeby była zgieta w kolanie i żeby stopa dotykała podłoża , w tym czasie jedna ręka (ta przy nodze, którą wpycham do środka) dotyka podłoża i Mikołaj się na niej opiera, a drugą rękę odrywa. Nie wiem czy pisze zrozumiale :) Rehabilitantka Nam tak pokazała.

Budowa super, ale dużo chcemy zrobić sami i jest przy tym dużo bardzo dużo pracy w błocie i piachu. Pomagam jak Mikołaj śpi, a na dworzu śpi długo :) wieczorem padam na twarz. Ale cieszę się, że mam swój wkład.

Jak chce wyslac zdjęcie z telefonu to mi wyskakuje info, że jest zbyt mało pamięci. Nie rozumiem :(
Spróbuję z laptopa.

Dordaw Maja jest coraz ładniejsza! Ja nie lubię jak te chrupki zasychaja :) z rąk to trzeba skrobac :):):) jeżeli chodzi o siadanie to jak jest już w pozycji czworaczej to jedną nóżke delikatnie wpycham do środka (zeby docelowo była przed Mikołajem ), a drugą nogę delikatnie podnoszę tak żeby była zgieta w kolanie i żeby stopa dotykała podłoża , w tym czasie jedna ręka (ta przy nodze, którą wpycham do środka) dotyka podłoża i Mikołaj się na niej opiera, a drugą rękę odrywa. Nie wiem czy pisze zrozumiale :) Rehabilitantka Nam tak pokazała.

Budowa super, ale dużo chcemy zrobić sami i jest przy tym dużo bardzo dużo pracy w błocie i piachu. Pomagam jak Mikołaj śpi, a na dworzu śpi długo :) wieczorem padam na twarz. Ale cieszę się, że mam swój wkład.
Jeśli masz w telefonie lub kompie funkcje zmiany rozmiaru to musisz zmniejszyć fotke bo nie przejdzie

Słodkie te Wasze dzieciaczki [emoji3]

Dordaw karmisz jeszcze piersią? Jeśli tak to ile razy dziennie! U nas jest jakiś kryzys - albo przez idące żabki Mała nie bardzo chce ssać cyca albo juz powoli sie odstawia bo zasmakowała w słoiczkach! Starsza tak zrobiła - jak miała 6,5 miesiąca to powiedziała koniec maminemu mleczku [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

DSCN6782.JPG
chyba się udało :)

Ja jestem bardzo zadowolona z odstawienia kp. Udało Nam się bez żadnych problemów.

Mój maluch jest śmieszny :) Jak jest u kogoś i chce do mnie to zaczyna płakać z takim żalem i mowić mama :) Ostatnio zostawiłam go z teściową, jak wróciłam i mnie zobaczył to się rozpłakał i powiedział mama :) Najbardziej mi się śmiać chciało jak stałam w kolejce w sklepie, a moja mama została z nim na zewnątrz i podeszła do szyby. Obserwowałam go i widziałam jak się rozgląda po tym sklepie, aż w końcu jego oczy spotkały się z moimi i zaczął płakać i mówić mama, musiałam wyjść ze sklepu :) Fajne są takie chwile, jeszcze ten płacz jest taki inny :)

Załączniki

• DSCN6782.JPG
    DSCN6782.JPG
    566,1 KB · Wyświetleń: 67
No w koncu sie udalo :D jaki fajny smieszek blondynek :) Mai tez powoli blond wlosy zaczynaja rosnac.

@Yvonne ja tak w 90% karmie mlekiem sztucznym a piers daje tylko do snu i do drzemek bk nie wiem jak ja inaczej uspic a nie chce nosic na rekach choc czasami musze. Jak jej zeby dolne szly to nie chciala piersi za bardzo. Teraz tez bym juz najchetniej odstawila i probuje powoli usypiac bez piersi ale ciezko nam to idzie, szczegolnie w dzien i w nocy.

No te dzieci nasze juz coraz bardziej kontaktowe. Moja ostatnio taka troche zlosnica jest bo wystarczy ze jej zabiore cos czym sie nie powinna bawic lub znikne z pola widzenia i jest placz. Najlepiej jakbym siedziala przy niej ciagle na macie i zabawiala.

Z tymi chrupkami to tragedia, ja pozniej pod kranem myje. [emoji6]

n59y6iye227k1jnm.png

Cisza u Nas :(

Mikołaj zaczął pełzać do przodu, ale musi bardzo tego chcieć, żeby zacząć :) Podnosi się też cały czas do pozycji czworaczej. No i wczoraj zauważyłam, że idzie pierwszy ząb:)!!! Duma mnie rozpiera :) nie moge się doczekać, aż wyjdzie cały! Rano pierwsze co zrobiłam to zajrzałam do buzi :)

Chciałabym sprzedać pessar, bo kupiłam ale go nie wykorzystałam i nie wiem jak to zrobić. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest założyć wątek na forum. Może ktoś się zgłosi.

reklama
Cisza u Nas :(

Mikołaj zaczął pełzać do przodu, ale musi bardzo tego chcieć, żeby zacząć :) Podnosi się też cały czas do pozycji czworaczej. No i wczoraj zauważyłam, że idzie pierwszy ząb:)!!! Duma mnie rozpiera :) nie moge się doczekać, aż wyjdzie cały! Rano pierwsze co zrobiłam to zajrzałam do buzi :)

Chciałabym sprzedać pessar, bo kupiłam ale go nie wykorzystałam i nie wiem jak to zrobić. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest założyć wątek na forum. Może ktoś się zgłosi.
Napisz po prostu dziewczynom na watku o szyjkach. Może ktoras bedzie chętna :)

Do góry