reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wylezane cuda 2016

reklama
Ali trzymam kciuki za poprawę. Ja jak mala bolal brzuch na poczatku to dawalam Biogaje i Espumisan 100 i pomogło.

Moja tez łysol, czekam już z niecierpliwoscia na włosy ale pewnie jeszcze troche sobie poczekam.

Ziemniaczek idź do lekarza, nie zwlekaj. U mnie tez byl przykry zapach i sie okazalo ze szwy zamiast się rozpuszczac to zaczęły gnic i musieli mi je wyjąć.

Dziewczyny a jakie macie metody na usypianie? Moja na poczatku odplywala przy jedzeniu i teraz nie umie sama usypiac tylko przy cycu lub na rekach, a smoka nie chce.

n59y6iye227k1jnm.png

Ali trzymam kciuki za poprawę. Ja jak mala bolal brzuch na poczatku to dawalam Biogaje i Espumisan 100 i pomogło.

Moja tez łysol, czekam już z niecierpliwoscia na włosy ale pewnie jeszcze troche sobie poczekam.

Ziemniaczek idź do lekarza, nie zwlekaj. U mnie tez byl przykry zapach i sie okazalo ze szwy zamiast się rozpuszczac to zaczęły gnic i musieli mi je wyjąć.

Dziewczyny a jakie macie metody na usypianie? Moja na poczatku odplywala przy jedzeniu i teraz nie umie sama usypiac tylko przy cycu lub na rekach, a smoka nie chce.

n59y6iye227k1jnm.png
Dordaw mój tez zasypia głównie przy jedzeniu no chyba ze jest mega śpiący to zaśnie w wozeczku, a o smoczku mogę zapomnieć ;)

A jest tu jakiś dzidziolek starszy od mojego? (6 mcy)

U nas przy zasypianiu pomaga jeszcze szumiś :) sam od siebie zasypia w sumie tylko na brzuszku. Wczoraj zasnął całkiem sam ale był bardzo zmęczony wyprawa do lekarza.
Właśnie biogaie mam podawać zobaczymy co da.

Dzięki nafoczka, nie słyszałam wcześniej o czymś takim :) mam jeszcze śpiworki do spania ale Krzyś lubi być bardziej opatulony.

Uważajcie na szumisia, bo Mój Mały zaczął się uzależniać od suszarki. Usypialam go tak przez 2-3 tyg, bo myślalam że ma kolki i masowalam mu brzuszek ciepłem i później był problem. Włączyłam mu suszarke- cisza, wyłączyłam- płacz, znów włączyłam - cisza. Jakieś 3 dni były problemy i krzyk, ale odzwyczaił się od szumu, teraz usypia przy cycku albo jak go bujamy w wózku, suszarki już nie uzywam w ogóle.

My włączamy szumisia jak mały się przebudza w nocy. Wcześniej korzystaliśmy z niego częściej ale na szczęście nie było problemów z "odstawieniem".

reklama
My włączamy szumisia jak mały się przebudza w nocy. Wcześniej korzystaliśmy z niego częściej ale na szczęście nie było problemów z "odstawieniem".
Wygląda to mniej wiecej tak
20161215_185902.jpg
Coś jak śpiworek ale na dłużej służy
Dopóki dziecko spi w lozeczku i nie rozkopuje. Przetestowałem juz na starszym

Załączniki

• 20161215_185902.jpg
    20161215_185902.jpg
    378,5 KB · Wyświetleń: 61
Do góry