reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyjazd na 2 dni bez niemowlaka

Hopeless

Fanka BB :)
Cześć,
w tym tygodniu przypadnie mi wyjazd na 2 dni bez naszego prawie 5-miesięcznego synka. Niestety musimy obydwoje wyjechać, nie ma możliwości zabrania synka z nami ani pozostania jednego rodzica z nim. Dziecko będzie pod opieką dwóch babć, które zna i nieraz z nimi zostawał na kilka godzin.
Moje pytanie brzmi, czy synek w ogóle zauważy, że mnie nie ma? Strasznie mnie stresuje, że ten wyjazd negatywnie na niego wpłynie, że go skrzywdzę, bo nie będzie ze mną przez 2 dni 😞 I tak już decyzja zapadła, to jest bardzo ważny wyjazd, jedynie chcę wiedzieć czy moje wyrzuty sumienia są słuszne. Na samą myśl o wyjeździe czuję ściśnięty żołądek.

reklama
Cześć,
w tym tygodniu przypadnie mi wyjazd na 2 dni bez naszego prawie 5-miesięcznego synka. Niestety musimy obydwoje wyjechać, nie ma możliwości zabrania synka z nami ani pozostania jednego rodzica z nim. Dziecko będzie pod opieką dwóch babć, które zna i nieraz z nimi zostawał na kilka godzin.
Moje pytanie brzmi, czy synek w ogóle zauważy, że mnie nie ma? Strasznie mnie stresuje, że ten wyjazd negatywnie na niego wpłynie, że go skrzywdzę, bo nie będzie ze mną przez 2 dni 😞 I tak już decyzja zapadła, to jest bardzo ważny wyjazd, jedynie chcę wiedzieć czy moje wyrzuty sumienia są słuszne. Na samą myśl o wyjeździe czuję ściśnięty żołądek.

Skoro decyzja jest podjęta to nie ma co się już nad tym zastanawiać.

Zauważyć zauważy a dokładniej instynktownie odczuje i emocjonalnie może być inny niż zazwyczaj. Na pewno ty będziesz to pamiętać i na wyjeździe bedziesz przeżywać ... No ale skoro siła wyższa
Powodzenia dla babć i maluszka.

Moja siostra musiała zostawić swojego synka na klika dni pod moją opieką bo miała nagłą operację, mały miał trochę ponad dwa miesiące i był karmiony piersią, wszystko było dla niego nowe i to tak nagle ale daliśmy radę 🙂

Wiem że Twój maluszek jest już bardziej ,, kumaty,, i na pewno zorientuje się że Cię nie ma ale myślę że te dwa dni na pewno go nie skrzywdzą 🙂 tym bardziej że będzie pod dobrą opieką osób które już zna🙂 babcie już o to zadbają 🙂
Nie zadręczaj się aż tak jesteś cudowną mamą która musi coś bardzo ważnego załatwić i zaraz wróci❤️

U mnie córka tylko nieco starsza była jak zostawała z dziadkami na noc (miała ok 6 m-cy). Może to nie były 2 dni, a tylko jedna (a może aż jedna??). I chyba bardziej to przeżywałam niż ona. Nikomu się krzywda nie stała. Młoda niespecjalnie "zauważała", że rodziców nie ma.

reklama
Do góry