reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wybudzanie dziecka do zmiany pieluchy

reklama
Oczywiście że tak. Nie jest przyjemnie jeśli lezy w kupie i poza tym można się nabawic różnych problemów a w tym np. odparzenie. A to naprawdę bolesne jest.

Kochane dziewczyny💝dziękuję

Wiesz co może ktoś mnie skrytykuje, ale gdy dojdzie do odparzeń polecam dwie opcje, masc robiona na zamówienie z apteki. (Używają taką w szpitalach), jest mega przyjemna w rozmarowywaniu pupy niemowlaka i działa expresowo, albo po prostu maka ziemniaczana. Również działa szybko. Żadne sudocremy, Żadne inne zasypki. Miałam córkę, która miała notorycznie odparzoną pupe na początku naszej drogi i te dwie opcje były znakomite. Mamy teraz syna, który przy ząbkowaniu 2 razy nam sie odparzył i w przeciągu dnia, max 1,5 dnia zaleczylismy to.
Pampersa zmieniaj kiedy zrobi kupe, koniecznie. A z siusiami sprawdzaj, ja zmianiam jak czuje i widzę, że ma pełnego. Od dłuższego czasu na noc stosujemy jeden pampers, ubieramy po kąpieli i dopiero rano zmieniamy, w sensie kiedy wstanie. Jest okej, mieści się i nic nie przecieka
Kiedy był mniejszy to zmieniałam przed karmieniem, ale bywało tak, że zrobił kupę i musialam znowu zmieniać. Poznacie sie z dzieckiem i sama zobaczysz za jakiś czas co poprawić w swoich metodach, a co się samo zmieni, bo dziecko będzie rosło.

Hej Mamy 💝 dokładnie tydzień temu zostałam Mamą , od środy jesteśmy w domku , dzidziuś zdrowy , urodził się z waga 4040 , przy wyjściu ze szpitala waga wynosiła 3900 . Radzimy sobie - przynajmniej tak myśle :) Mam natomiast pewne wątpliwości . Otóż mój synek koło 10 budzi się na cycka , przed jedzeniem zmieniam mu pieluszkę , zeby po jedzeniu go nie wybudzać i miał komfort snu . Jednak od 2-3 dni zauważyłam ze mały robi kupkę w trakcie jedzenia bądź tuz po ,a ja dla jego komfortu zmieniam mu pieluchę po jedzeniu. Wtedy się wybudza , jest płacz , noszenie go nie uspokaja. Pomaga mu jedynie przystawienie do piersi . Dotąd myślałam , ze po każdej kupie powinno sie zmieniać pieluchę , zeby dziecku lepiej sie spało , natomiast mój maluch reaguje na zmianę nerwowo , mimo ze staram sie to robić powoli i spokojnie . Jednak gdy on sie denerwuje , ja również … może wypowiedzą sie bardziej doświadczone mamy ? Czy wybudzacie dzieci do zmiany pampersa ? No i jeszcze jedna kwestia . Kwestia zmiany pampersow w nocy … nawet jak jest czysto to pielucha jest do wymiany ?
Ja na samym początku przebierałam przed i po karmieniu, żeby rozbudzić córcię. Ale po pewnym czasie już budzila się sama, karmiłam ją, często po kp robiła kupkę i zasypiała, ale ja i tak zawsze ja przebierałam i po prostu dawałam jej drugi raz pierś do zaśnięcia :)

Ja robiłam tak, że po karmieniu odkładałam dziecko do łóżeczka na kilka minut i jak już widziałam, że twardo śpi, to w tym łóżeczku zmieniałam pieluchę.

O kurczę . Ja bym się bała chyba w łóżeczku bo mój syn potrafi niezle się sfajdolic :D
My mamy taki podkład z ceraty, na allegro znajdziesz. Lub po prostu ze styropianu sa. Mamy tez jednorazowe podklady. Nie używamy łóżeczka, wiec musimy miec takie, aby nie pobrudzić kanapy

reklama
Do góry