reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wybór imienia Pomocy

Hej wszystkim . Mam nadzieję ,że znajdzie się tutaj dobra duszyczka do wsparcia i doradzi mi .
We wrześniu przyjdzie na świat nasz synek od początku z mężem mówimy ,że będzie miał na imię Tymon ,ale ostatnio spotkałam wspólna koleżankę moją oraz mojego byłego i okazało się ,że jego syn właśnie ma na imię Tymon . I teraz sama nie wiem co robić ,czy dać tak na imię mojemu synkowi ,czy jednak wybrać inne imię. Chociaż nasuwa mi się myśl dlaczego mam rezygnować z czegoś czego tak bardzo pragnę ? Podobają mi się również Milan, Ignacy ,Dorian,Natan oraz Kornel .

reklama
Hej wszystkim . Mam nadzieję ,że znajdzie się tutaj dobra duszyczka do wsparcia i doradzi mi .
We wrześniu przyjdzie na świat nasz synek od początku z mężem mówimy ,że będzie miał na imię Tymon ,ale ostatnio spotkałam wspólna koleżankę moją oraz mojego byłego i okazało się ,że jego syn właśnie ma na imię Tymon . I teraz sama nie wiem co robić ,czy dać tak na imię mojemu synkowi ,czy jednak wybrać inne imię. Chociaż nasuwa mi się myśl dlaczego mam rezygnować z czegoś czego tak bardzo pragnę ? Podobają mi się również Milan, Ignacy ,Dorian,Natan oraz Kornel .
A z tą koleżanką i tym byłym tak często się widzicie, że będzie to wam w jakikolwiek sposób przeszkadzać ?
Oni mają swoją rodzinę, wy swoją .

Tymon bardzo ładne imię. Nie przejmuj się tym jak ma na imię dziecko byłego! 😃 My też oczekujemy synka we wrześniu. Wybraliśmy bardzo popularne imię, ale akurat nie znamy nikogo o tym imieniu, a niektórzy i tak nam mówią, żeby się zastanowić, bo ktoś ma takiego szwagra, ktoś teścia, a to koleżanka brata sąsiadki tak syna nazwała itp itd. A my nie zrezygnujemy z tego imienia, bo dla nas jest najpiękniejsze 🥰

Jak dziewczyny wyżej napisały: czemu się przejmować tym, że jakaś tam koleżanka ma syna o takim imieniu? Skoro już się urodził i przypadkiem się spotkałyście to przecież nawet tego nie byłaś świadoma i samo to mówi, że nie jesteście jakoś super blisko, żeby w czymkolwiek to miało przeszkadzać. A przecież nie tylko jej syn ma tak na imię, więc nie patrz na to, że ktoś gdzieś kogoś może znać. Nazwijcie tak, jakby chcecie i tyle. ;)

Tymon bardzo ładne imię. Nie przejmuj się tym jak ma na imię dziecko byłego! 😃 My też oczekujemy synka we wrześniu. Wybraliśmy bardzo popularne imię, ale akurat nie znamy nikogo o tym imieniu, a niektórzy i tak nam mówią, żeby się zastanowić, bo ktoś ma takiego szwagra, ktoś teścia, a to koleżanka brata sąsiadki tak syna nazwała itp itd. A my nie zrezygnujemy z tego imienia, bo dla nas jest najpiękniejsze 🥰
Dziękuje za odpowiedź ! Oraz słowa otuchy dziewczyny 🥰

Myślę, że nie powinnaś rezygnować z wybranego imienia. Ja jestem w trakcie starań o 4 dziecko i z mężem zdecydowaliśmy że jak będzie syn to damy na imię Robert (sentyment po kimś dla nas bardzo ważnym) potem znajoma powiedziała,że stara się o dziecko i też ma zamiar dać takie imię. Nie przeszkadza mi to. Dodam , że mam syna który ma na imię Tymoteusz 🙂

Myślę, że nie powinnaś rezygnować z wybranego imienia. Ja jestem w trakcie starań o 4 dziecko i z mężem zdecydowaliśmy że jak będzie syn to damy na imię Robert (sentyment po kimś dla nas bardzo ważnym) potem znajoma powiedziała,że stara się o dziecko i też ma zamiar dać takie imię. Nie przeszkadza mi to. Dodam , że mam syna który ma na imię Tymoteusz 🙂
O jak super trzymam kciuki za was 😊 Robert śliczne imię a Tymoteusz to miód dla moich uszu 😊

reklama
Tymoteusz, piękne imię! Pozostałabym przy nim 🥰

P.S. Mój były również ma córkę o tym samym imieniu, które ja teraz wybrałam z mezem dla naszej córeczki, która się narodzi we wrzesniu. Nie mam zamiaru rezygnować. 😉

Do góry