reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

my myjemy normalna szczotka dostosowana do wieku i Elmexem lub colgete zaw2sze rano i wieczorem a takze po sniadanku i przed drzemką i kmyjemy od chwili gdy pojawiły sie pierwsze zeby tj od 6go miesiaca Tak samo robiłam z córka Nawyk wyrobiony i zeby jak perełki
Do dentysty chodzimy systematycznie z córka oczywiscie min raz na pół roku - nbigdy nie było problemów - od czasu gdy miała niepełne 2 latka

reklama
My czyścimy od kiedy pojawiły sie ząbki .....miękką malutką zwykłą szczoteczką....a od 12 m-ca myjemy pastą dla dzieci od 0-2....do niedawna tylko wieczorem a teraz raz po śniadaniu jeszcze jak się uda i drugi raz wieczorem.

ja rownież myje ząbki od momentu gdy sie wyrżnęły(4m.)pastą dla dzieci 0-6l.collgate.zawsze rano po śniadanku i zawsze wieczorem po kolacji.mała ma 6ząbków +2 się wyżynają i lubi tą operacje. jak widzi że nakładam pastę to sama otwiera juz buzkę:)))

witajcie :-D
Mojemu synkowi tydzien temu przebił sie ząbek ... i mam odnośnie tego pytanie ... mianowicie ile mniej więcej wychodzi ząbek aby był juz cały????? :-):-)

hmm.. Ja małemu smaruje żelem DENTINOX N dziąsełka wiec chyba chodziło Ci o ten żel :) i tak samo jak u Ciebie nim mu pomasuje dziąsełka juz go nie ma:szok:
widac smakuje i to bardzo :-D ale czy pomaga to nie wiem tak do końca .. bo jakos ładnie znosi ząbkowanie ale czasem posmaruje na wszelki wypadek:tak: ale bardzo dużo o tym żelu czytałam wiec coś napewno pomaga :):):-):-)

pierwsze dwa zęby mojej córce jakoś szybko urosły ale teraz wyszły jej 4 na raz i rosną bardzo wolno minęło ok 2 tygodnie od przebicia dziąsełka i dalej są takie hmmmm małe ;)

dziękuje za odpowiedz :-):-) akurat ten 1 ząbek pojawił sie w dzien katastrofy prezydenta a wczoraj pojawiła sie juz druga jedyneczka :):-D:-D na szczescie te dwa ząbki synek zniósł super mam nadzieje ze bedzie tak dalej :):-D:-D

reklama
u nas z myciem ząbków jest ciązko, bo mały strasznie zaciska usta.nie mogę go przekonać, choć sam widzi, ze z mężem wręcz myjemy zęby cały czas po posiłkach.kupowałam mu 2 pasty.polecam nenedent i zel weleda.obie zdają egzamin, mają super oceny w testach niemieckich.

ostatnio myjemy małemu w nocy.przynajmniej coś się uda umyć.szkoda tylko, ze niedługo mały nie będzie wiedział, co to jest mycie ząbków.oby to mineło.

jesli chodzi o dziecko, czasem tez patrze na wizaz i Forum - Przepieknie.pl

Do góry