reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
kasia23 nie martw sie moj M jest taki sam. jeszcze lozeczko nie kupione ani fotelik samochodowy a co dopiero torba...
ale w sumie to mi sie wydaje ze zawsze te pare godzin w domu posiedzimy zanim sie skurcze nasila wiec zdazy sie ze wszystkim :tak: byle to wszystko bylo juz kupione bo to jest moj problem ze nie jest:szok:

Kasira, Sami ja właśnie miałam to am, najpierw jakby szybkie rytmiczne ale delkatne ruchy, a potem rozpoczęła się czkawka "właściwa". Niesmwit uczucie.
Ale się niepokoję, bo moja niuna już od ok 28 tc była sobie główką w dół, a dziś wydawało mi się, że leżała w poprzek a teraz to nie wiem czy nie jest nawet główką do góry, myślę że to mało możliwe aby się wykręciła, bo już naprawdę mało miejsca tam ma, ale jak moje przeciucia się sprawdzą to ładny numer by nam wywinęła ;))) We wtorek idę wkońcu na wyczekne USG !!!

Madziallenka moje dziecko było i nadal (mam nadzieję) jest ułożone główką w dół od początku ciąży. No i w 28 tygodniu też tak jeszcze było. Muszę Ci powiedzieć, że też układa się w poprzek bo widzę jak się rozpycha nóżkami na boki. Właśnie 22 marca wybieram się na usg i mam nadzieję, że nie odwróciło się główką do góry, kurcze... bo naprawdę, mam wrażenie, że nie dość, że obraca się wokół własnej osi, to jeszcze fika do góry nogami, no a w końcu 37 (wg. moich obliczeń) tydzień, to już chyba malutko miejsca:eek: na takie akrobacje. Tak że, jestem z tobą i 3mam kciuki za to twoje usg.

M-ktosia torbę do szpitala podobno najlepiej spakować koło 36 tygodnia - tak sobie właśnie w gazetce jakiejś przeczytałam - dla własnego komfortu psychicznego - podobno od 36 tygodnia można się spodziewać porodu w każdej chwili. Ja to jestem przewrażliwiona i wogóle moje wizje tego jak się zacznie mój poród są nieco...apokaliptyczne:-p - boję się, że sparaliżuje mnie strach i nie będę w stanie o wszystkim wtedy pomyśleć. Na tyle siebie znam niestety:dry: ... no ale trza sie w garść wziąć. Postaram się nie zwariować i zachowywać się jak kobieta zrównoważona psychicznie, heheheh...:laugh2:

NICZKA - no to pakuj sie, jakiej mobilizacji Ci potrzeba....?:-D Moze jakos podzialamy...:-D

A MONIKA spakowana byla z tego co wiem, wiec o tyle nerwow miala mniej....;-) No i mysle, ze chyba troche sie liczyla z tym, ze urodzi wczesniej.....wczesniej byla w szpitalu przeciez i wielokrotnie powtarzala, ze jest u niej ewentualnosc przedwczesnego porodu....ale z drugiej strony to nie wiem, nic nie pisala np o odchodzeniu czopu, nie byla pewna czy brzusio juz sie obnizyl.....a tu nagle wody odchodza....:szok: Jak tak nad tym mysle to przeraza mnie to, bo z tego wniosek, ze naprawde w kazdym momencie moze sie zaczac....

Oj tak tak ...nigdy nic nie wiadomo-trzeba być czujnym hmm jeżeli da się wogóle wyczuć moment w którym "godzina zeroo nadchodzi" hmmm chyba raczej nie przychodzi zazwyczaj niespodziewanie ..no chyba że po terminie to trzeba wywoływać ;-) ale spokojnie dziewczynki -PORADZIMY SOBIE :-)

reklama
u mnie też torba spakowana więc w razie czego ubieram buty hehe torba w łape i wychodze z domku hehehehehe :laugh2:

Do góry