kerna
http://www.lauraziobro.pl
Sczepionka jest tego warta??? Na dadatek mało skuteczna Nie rozumiem....nie zaszczepisz, tym lepiej dla Twojego dziecka. Tyle ode mnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zgadzam sie z wami :-)
te pneumokoki i np. rotawirusy to tylko niepotrzebne wydawanie kasy
jak sie urodziła nasza coreczka to maz chciał ja szczepic "na wszystko co mozliwe "
rozmawiałam z zaprzyjazniona położna i powiedziała ze owszem pneumokoki jest warto podac dziecku o ile do 2 lat bedzie chodzic do przedszkola lub do złobka
jezeli nie ma stycznosci do 2 lat z innymi "obcymi " dziećmi to jest to tylko wyrzucenie pieniedzy w błoto
a co do rotawirusow to mam kolezanki ktore zaszczepiły ( 2 dawki po 300 zł ) i itak dzieci miały rotawirusa
bo szczepionka jest np na 7 szczepów a ogólnie szczepow na rotawirusa jest 16 wiec niewiadomo jaki szczep złapie " nasze " dziecko
wiec my szczepimy tylko te "obowiazkowe" szczepienia tylko te płatne aby dziecka nie kuc 4 razy płacimy za szczepionke skojazona -kłuja Nicole tylko raz