reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wstawianie w nocy..

MamaNikodema805

Początkująca w BB
Hej! Mój syn gdy, skończył 4 miesiące przesypial całe noce do czasu.. gdy miał 6 miesięcy zaczął, ich nie przesypiac. Daje mleko,wodę,soczku ale nic nie chce. Zaraz będzie miał 10miesiecy i bez zmian, tłumacze to tym że okres ząbkowania, dziąsełka smaruje mu 5x w nocy żeby tylko Przespal noc, ale po godzinie wstaje z płaczem nawet dałam syrop może akurat coś go boli ale też nie działa :o wezmę na ręce śpi odłożę do łóżeczka płacz, z partnerem weźmiemy do łóżka śpi, do łóżeczka płacz. Jak sobie poradzić?

reklama
Hej! Mój syn gdy, skończył 4 miesiące przesypial całe noce do czasu.. gdy miał 6 miesięcy zaczął, ich nie przesypiac. Daje mleko,wodę,soczku ale nic nie chce. Zaraz będzie miał 10miesiecy i bez zmian, tłumacze to tym że okres ząbkowania, dziąsełka smaruje mu 5x w nocy żeby tylko Przespal noc, ale po godzinie wstaje z płaczem nawet dałam syrop może akurat coś go boli ale też nie działa :o wezmę na ręce śpi odłożę do łóżeczka płacz, z partnerem weźmiemy do łóżka śpi, do łóżeczka płacz. Jak sobie poradzić?
Niech śpi z wami skoro tak mu lepiej. Mój młodszy też często się budzi. Starszy to samo ale już ma trzy latka i widzę że sen się poprawia.

reklama
Dzieci tak mają. Zupełnie normalne. A około roczku jest jeszcze gorzej. My śpimy razem, tzn zazwyczaj w dostawce, więc nie odczuwam tego tak strasznie. Były noce z jedną pobudka, teraz jest ich duuuzo. [emoji6]

Mam podobny problem, marzy mi się,żeby przespać całą noc. Syn ma 14 m-cy. Sypiał już ciągiem do 5 rano, a od kilku miesięcy pobudki co 2 H, teraz od tyg dwa razy w nocy i chce pierś. Ja go odkładam i dopiero ok 5 rano biorę do siebie. Myślę, że ząbkowanie też ma na to wplyw, u nas ciężko przechodzi. Kiedyś te przerywane nocki się skończą.. oby szybko. Soczków w nocy nie polecam, absolutnie. I dla zębów i pobudzenia...jeśli nie przeszkadza Ci wspólne spanie, bierz do łózka. Trzeba to przetrwać :( cora jak miala rok pieknie spala cala noc...a tu taki cycoch. Nie potrafię go odstawić...

Moja córka od urodzenia źle śpi i budzi się w nocy wielokrotnie. Bywały noce, że były tylko 3 pobudki i już myślałam, że będzie lepiej, ale nic z tego. Dziś skończyła 19 miesięcy i budzi się co pół godziny, co godzinę każdej nocy. Czasem miewa przerwy w spaniu np. od 2 do 5 [emoji2368]. Chyba nie muszę wspominać, że jestem wrakiem człowieka [emoji3444]. Czy kiedyś będzie lepiej?

Ostatnia edycja:
Do góry