reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Współżycie po cc

Różnie to bywa. Ja znam dziewczyny, które twierdzą że 5-6 tygodni po cc miały już okres, więc była owulacja.
Ale ja nie twierdzę, że niemożliwe jest dostanie okresu po takim czasie. Ale autorka postu przyjęła jeszcze do tego tabletkę po więc prawdopodobieństwo ciąży jest moim zdaniem zerowe.

reklama
Hej dziewczyny. Na początku proszę o nie ocenianie. Jestem 4 tygodnie po cc. Wczoraj z chłopakiem spróbowaliśmy się kochać, potem okazało się że niestety pękła nam prezerwatywa. Bardzo boje się że mogłam zajść w ciążę po tak krótkim czasie. Po 9h przyjęłam tabletkę po escapelle. Jak myślicie. Zadziała czy jest duża szansa na ciążę.
Szanse są bardzo niewielkie.
Raz że trwa jeszcze połóg - w sumie końcówka połogu ale jednak jeszcze ... , a dwa że zażyłaś tabletkę.

Nawet gdyby była owulacja to jak zarodek ma się zagnieździć w ranie? Wśród rozkładających się tkanek? No i tabletka po. Ja bym wykluczyła ciążę, No ale aseptyki zero.

Czytałam tyle historii o partnerach dochodzących swoich „praw mężowskich” w trakcie połogu i napalonych kobietach po cc, które utrzymywały, że przecież „nie rodziły” to wolno, że jest mi naprawdę smutno.

Zakaz współżycia w połogu jest naprawdę uzasadniony a większość pacjentek traktuje to jak wskazanie w ulotce, żeby nie łączyć witaminy C z alkoholem.

reklama
Do góry