reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wsparcie w tej trudnej sytuacji

Suzie_suzanna

Fanka BB :)
Drogie Mamy i przyszłe mamy,
Jestem obecnie w 17 tc i 4 dni. Pomyślałam, ze napisze ten post z nadzieja otrzymania waszego wsparcia. Cały czas się zamartwiam i stresuję, chociaż wiem, że w moim stanie nie powinnam. Ale naprawdę jestem w trudnej sytuacji :( mój mąż utknął za granicą i jesteśmy rozdzieleni, a w dodatku zamartwiam się jak to będzie dalej... jestem z tych co się zamartwiają każda „pierdoła” jeśli chodzi o zdrowie, a do dopiero teraz kiedy jestem w pierwszej ciąży :( cały czas się boję, że może być coś nie tak, chociaż wszystkie badania wychodzą w porządku. Tym bardziej teraz kiedy jest tak ciężko o wizytę. Jeśli coś mnie zaboli lub uznam, że coś jest nie tak jak powinno to od razu szukam i jak zwykle to bywa wynajduje najgorsze przypadki w internecie. Drogie mamusie, przepraszam, że tak chaotycznie ale naprawdę się boję, a nie chce już najbliższym zawracać głowy, bo i tak nie biorą tego poważnie :( zamiast się cieszyć z tego cudownego stanu jakim jest ciąża to tylko czuje strach i zmartwienia :(

reklama
Drogie Mamy i przyszłe mamy,
Jestem obecnie w 17 tc i 4 dni. Pomyślałam, ze napisze ten post z nadzieja otrzymania waszego wsparcia. Cały czas się zamartwiam i stresuję, chociaż wiem, że w moim stanie nie powinnam. Ale naprawdę jestem w trudnej sytuacji :( mój mąż utknął za granicą i jesteśmy rozdzieleni, a w dodatku zamartwiam się jak to będzie dalej... jestem z tych co się zamartwiają każda „pierdoła” jeśli chodzi o zdrowie, a do dopiero teraz kiedy jestem w pierwszej ciąży :( cały czas się boję, że może być coś nie tak, chociaż wszystkie badania wychodzą w porządku. Tym bardziej teraz kiedy jest tak ciężko o wizytę. Jeśli coś mnie zaboli lub uznam, że coś jest nie tak jak powinno to od razu szukam i jak zwykle to bywa wynajduje najgorsze przypadki w internecie. Drogie mamusie, przepraszam, że tak chaotycznie ale naprawdę się boję, a nie chce już najbliższym zawracać głowy, bo i tak nie biorą tego poważnie :( zamiast się cieszyć z tego cudownego stanu jakim jest ciąża to tylko czuje strach i zmartwienia :(
Witaj. Ciążę przechodziłam trzy razy w swoim życiu.Ostatnia całkiem niedawno ,bo mam obok siebie 6 miesięcznego bobasa.Moge powiedzieć, że udało mi się donosić ją w spokojnych czasach,kiedy nie było tego obciążenia choroba koronawirusem. I napiszę ci ,że zawsze istnieje obawa o swojego bobasa w brzuszku.Niestety ty dodatkowo zostałaś rozłączona z mężem ,który utknął za granicą.Wspolczuje sytuacji. Na szczęście mamy telefony,wideo rozmowy przez internet i ja bym z tego podwójnie korzystała.Jak najwięcej rozmów z partnerem 😀.Co do ciąży to, z tego co piszesz,przebiega dobrze a wyniki badań są dobre.Nie napiszę, nie martw się i nie stresuj ale spróbuj zaufać swojemu ciału.W końcu to ciało zaakceptowało twojego dzidziusia , i nosi go w swoim brzuszku już 17 tydzień.Zamiast czytać najstraszniejsze historię w internecie ,poczytaj co jest normalne i jakie bóle Cię czekają w każdym trymestrze .Na pewno masz swojego lekarza ginekologa więc możesz do niego dzwonic.,pisać e-mail aby wyjaśnial twoje wątpliwości. Myślę ,że to ci pomoże.Na pocieszenie powiem ci, że w każdej ciąży miałam krwawienia ,mocniejsze , słabsze
a urodziłam trójkę dzieci.Co do koronawirusa rygorystycznie przestrzegaj medycznych zaleceń a będziesz mieć pewność, że wszystko zrobiłaś aby się nie zarazić.Skorzystaj z przywileju i " zostań w domu".W najgorszym wypadku,jak potrzebujesz dodatkowego wsparcia to są specjalnie linie telefoniczne gdzie można się wygadać.Oto jeden z numerów:116 123 bezpłatny kryzysowy telefon zaufania dla dorosłych Można dzwonić codziennie, od poniedziałku do niedzieli (z wyjątkiem dni świątecznych!), w godzinach 14.00-22.00 lub TELEFON ZAUFANIA DLA KOBIET W CIĄŻY I RODZINY

tel. 85 732 22 22
(poniedziałek – piątek od 15:00 do 18:00).Zawsze to lżej z kimś porozmawiać. Cóż mogę dodać🤔nie jesteś sama .
Życzę duuuuzo zdrówka dla ciebie i maleństwa oraz spokoju na codzien😀😀😀

Kochana, chyba wszystkie dziewczyny tutaj postawione zostały przed trudną sytuacją związaną z wirusem. Czy my, w ciąży, czy te ze zbliżającym się terminem porodu, starające się oraz mamy, wszystko stoimy przed rzeczywistością, która jest dla nas kompletnie nowa. Ja jestem aktualnie w 22 tygodniu i naprawdę liczę że do lipca sytuacja chociaż trochę się unormuje. Wklejam poniżej kilka przydatnych telefonów:

Antydepresyjny Telefon
Forum Przeciw Depresji

tel. 22 594 91 00
czynny w każdą środę i czwartek od 17.00 do 19.00
koszt połączenia jak na numer stacjonarny
wg taryfy Twojego operatora telefonicznego

ITAKA – antydepresyjny telefon zaufania
tel. 22 484 88 01
czynny w poniedziałki i czwartki od 17.00 do 20.00

Telefon Zaufania dla Osób Dorosłych
w Kryzysie Emocjonalnym
116 123
Czynny od poniedziałku do piątku od godz. 14.00-22.00 (połączenie bezpłatne)

Dodatkowo, na forum powstaje wątek wsparcia:

Do góry