reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wskazanie do cesarki?

Ajrin77

Fanka BB :)
Hej, jestem w 36 tc i zaczynam być bardzo przerażona, chyba trafiłam na złego lekarza który nie spełnia moich oczekiwań chociaż prywatnie i wydaje u niego.nie małą kasę...otóż, od drugiego badania prentatalnego po wizyty w szpitalu mam wiedzę że dziecko będzie duże , może.ważyc ok 4 kg lub ponad, jest to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona jak sobie poradzę...mój lekarz uważa że to że.dziecko jest duże nie jest wskazaniem do CC i że przesadzam i jest masa kobiet które same upierają się przy porodzie sn. Dodatkowo mam w rodzinie druga ciężarna z innego miasta która chodzi do lekarza na nfz i po rozmowie okazało.sie że SAM ja namawia.na CC bo dziecko też może ważyć ok 4 kg i jest to duże ryzyko ....i on nie będzie żeby kobieta miała liczne obrażenia albo jakieś.powikłania. Jestem zrezygnowana jak bardzo są duże rozbieżności między podejściem do.pacjentki i mam.mase.obaw że to będzie jakaś trauma. Bardzo Was proszę co.sadzicie? Mam wrażenie ze moja lekarka mnie najzwyczajniej w świecie olewa ! Czy zna ktoś.moze LUDZKIEGO lekarza w Krakowie? Czy jest sens isc jeszcze na konsultacje w tej sprawie.do innego.specjalisty, mam bardzo.duzo.obaw związanych z tym porodem...

reklama
Rozwiązanie
Ja sie bardzo cieszę z mojego rozwiązania, przede wszystkim z dzieckiem wszystko dobrze, ja z dnia na dzień się czuje coraz lepiej i miałam.mega szczescie bo poród nie był dla mnie jakaś traumą. Spotkałam na porodówce dziewczynę która że łzami w oczach opowiadała mi jak kilkanaście godzin miała silne skurcze bez rozwarcia jak jej wkładali paluchy ...a na koniec zrobili CC. Szczerze? Pomyślałam uff to mogła być moja historia...

A jeszcze Wam powiem ciekawostke że na oddział po porodzie przyszła moja nieszczęsna lekarka...wiecie co mi powiedziała? " Noo słyszałam jaka waga dziecka..ale.ja myślę że dałaby Pani radę" no ja pi****e! Jakbym na nią trafiła to by mnie wykończyła. Największa życiowa porażka.
No to super ze wszytsko...
reklama
Hej, jestem w 36 tc i zaczynam być bardzo przerażona, chyba trafiłam na złego lekarza który nie spełnia moich oczekiwań chociaż prywatnie i wydaje u niego.nie małą kasę...otóż, od drugiego badania prentatalnego po wizyty w szpitalu mam wiedzę że dziecko będzie duże , może.ważyc ok 4 kg lub ponad, jest to moja pierwsza ciąża i jestem przerażona jak sobie poradzę...mój lekarz uważa że to że.dziecko jest duże nie jest wskazaniem do CC i że przesadzam i jest masa kobiet które same upierają się przy porodzie sn. Dodatkowo mam w rodzinie druga ciężarna z innego miasta która chodzi do lekarza na nfz i po rozmowie okazało.sie że SAM ja namawia.na CC bo dziecko też może ważyć ok 4 kg i jest to duże ryzyko ....i on nie będzie żeby kobieta miała liczne obrażenia albo jakieś.powikłania. Jestem zrezygnowana jak bardzo są duże rozbieżności między podejściem do.pacjentki i mam.mase.obaw że to będzie jakaś trauma. Bardzo Was proszę co.sadzicie? Mam wrażenie ze moja lekarka mnie najzwyczajniej w świecie olewa ! Czy zna ktoś.moze LUDZKIEGO lekarza w Krakowie? Czy jest sens isc jeszcze na konsultacje w tej sprawie.do innego.specjalisty, mam bardzo.duzo.obaw związanych z tym porodem...
Ja mialam cc i nie zaluje. Slyszac wrzeszczace kobiety za sciana i to ze jedna miała lyzeczkowanie i krzyczala wnieboglosy, nie moglam normalnie w swiecie urodzic. Brak rozwarcia a bole 100 razy silniejsze niz myslalam. Szczescie że mozna miec cc, następnym razem wybralabym tak samo.
To jest tylko moje zdanie każda kobieta jest inna i niestety lekarze również.

Ja mialam cc i nie zaluje. Slyszac wrzeszczace kobiety za sciana i to ze jedna miała lyzeczkowanie i krzyczala wnieboglosy, nie moglam normalnie w swiecie urodzic. Brak rozwarcia a bole 100 razy silniejsze niz myslalam. Szczescie że mozna miec cc, następnym razem wybralabym tak samo.
To jest tylko moje zdanie każda kobieta jest inna i niestety lekarze również.
jakim cudem krzyczała podczas łyżeczkowania skoro jest to zabieg w gabinecie zabiegowym, zazwyczaj w pełnej narkozie i kompletnie nie boli ?

Mój mąż jest prawie 2 tygodnie po orchidektomii i po kilkanaście razy dziennie mi mówi, że w życiu nie pojmie kobiet, które wolą cesarkę i świadomie same się na nią decydują.
Nie piszę tego, żeby kogoś straszyć ;)
Nulini...
Jakbyś miala bóle 100 razy silniejsze od normalnych po wywoływaniu oksytocyna od 7 rano do 22 też byś wolala cc. Ja nie żałuję ze tak urodziłam.
Pzdr.

reklama
Mój mąż jest prawie 2 tygodnie po orchidektomii i po kilkanaście razy dziennie mi mówi, że w życiu nie pojmie kobiet, które wolą cesarkę i świadomie same się na nią decydują.
Nie piszę tego, żeby kogoś straszyć ;)

Mąż nigdy nie rodził SN 😂

A tak na serio - myślę, że w przypadku tego zabiegu psychika robi dużo...

Do góry