Jak dziecko się urodzi masz miesiąc czasu na wyrobienie numeru PESEL i do tego czasu wpisują wszędzie Twój osobisty. A zaciekawiło mnie bardzo to że USG bioderek robią u was z funduszu u nas powiedziano mi w przychodni ze to badanie nie jest refundowane i zarówno pierwsze kontrolne jak i drugie badanie wykonywaliśmy prywatnie. To jak to jest? jest refundowane czy nie a może to zależy od województwa ?Dziewczyny - ja nie wiem jak to jest w tej Polsce ale od 2 tygodni nie moge zrobic malej USG bioderek bo czekamy na jej PESELPowiedzialno nam ze poki ona nie bedzie miec tego nr to jej nie zrobia, nie zrobia nawet na moj nr
A co sie dzieje gdy maluch sie urodzi i po dwoch dniach choruje i nadal nie ma PESEL-u ??? To tez go nie lecza ???? Czegos tu nie kumam!

Atru ja też juz od tygodnia planuję rozebrać choinkę ale kończy się tylko na planowaniu a choinka dalej stoi.

Byłam wczoraj na badaniach okresowych (do pracy bo już mam nie ważne) i zadziwiłam się bo mamy wykupiony pakiet w prywatnej klinice i co ..... przychodzę na umówiona godzinę a tu okulista spóźniony o 20 minut i jeszcze z fochem jakby była obrażona ze musi pracować a lekarz orzecznik przyjechał z godzinnym opóźnieniem i jak zapytałam skąd to spóźnienie? To on mi na to że to i tak dobrze że w ogóle przyjechał bo on tu jest grzecznościowo bo wszyscy są na urlopach

A tak w ogóle to okazało się że muszę nosić okulary do kompa bo popsuł mi się wzrok. Za dużo na BB przesiaduje hihihi:-)