reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Mam cukrzycę ciążową:-( Generalnie na czczo jest źle (dzisiaj miałam 107) potem mam od 93-115. Więc po posiłku nie przekraczam. Jak dieta nie zadziała, to insulina 3x dziennie. Mam nadzieję, że w końcu ogarnę jakoś ten cukier na czczo.
To trzymam kciuki żeby się udało ✊ A masz glukometr czy sensor?

Ostatnia edycja:
reklama
A co jesz na drugą kolację w nocy?
Bo to jest kluczowe przy złych wynikach na czczo
Dwa kawałki chleba pełne ziarno z awokado np. I do tego kawałek papryki czerwonej. Dzisiaj na czczo (jadłam ok 2 w nocy, bo wieczorem padłam usypiając córkę) 91. Pierwszy raz taki ładny wynik

Miałam cukrzycę w drugiej ciąży ,na szczęście obyło się bez insuliny. Ale codziennie badałam cukier i notowałam wyniki. Jedyne co to miałam podawana insuline podczas porodu. Teraz teraz mnie czeka badanie krzywej. Ale dopiero po prenatalnych i po wizycie u lekarza 7 marca.

Cześć 🥰 ja dostałam skierowanie na krzywą z wynikiem glukozy na czczo w 8 tyg 98... Krzywa wyszła dobrze, bez cukrzycy ciążowej. Dziś jestem 9+6, ostatnia wizyta była w piątek z cieciorką wszystko ok 🥰. 13tego marca mam prenatalne. Dziś troszkę się przestraszyłam.. byłam z mężem na spacerze w Puszczy (mamy za winklem) pogoda piękna 🌞 spacerek super ale po przyjściu i położeniu się zaczęłam mieć mroczki przed oczami i zawężone pole widzenia 🙈 i bolały mnie dosłownie oczy..nie powiem, troszkę spanikowałam. Nigdy takiego czegoś nie miałam.. poleżałam, mąż poprzytulał i tak po 20min około przeszło 😬 a że dwie godziny jeszcze nie miałam siły nawet wstać z kanapy 🙆 miałyście kiedyś coś takiego? Internet pisze, że to jeden z objawow ciąż.. oczywiście lekarzowi nie omieszkam o tym powiedzieć na wizycie..
PS. Jestem chętna również 🥰

Jestem po wizycie u diabetologa. Zdecydowałam, że spróbuję z tym sensorem Libre. To się zamawia przez internet, co już zrobiłam. Koszt jednej sztuki na 14 dni wychodzi 76,5 zł. Dodatkowo mam glukometr do mierzenia cukrów na czczo i paski do sprawdzania ketonów w moczu. Mimo, że refundacja na libre jest, to na paski do glukometru też- zapłaciłam 23 zł za 100 sztuk. Tak samo paski do badania moczu- 50 sztuk za 5,5 zł. Ceny podaję w ramach ciekawostki, może któraś się zastanawia jak to wygląda i na co się zdecydować. Aaa i edukatorka ma do mnie dzwonić żeby umówić edukację cukrzycową. Wtedy też założy mi pierwszy raz Libre.

Jestem po wizycie u diabetologa. Zdecydowałam, że spróbuję z tym sensorem Libre. To się zamawia przez internet, co już zrobiłam. Koszt jednej sztuki na 14 dni wychodzi 76,5 zł. Dodatkowo mam glukometr do mierzenia cukrów na czczo i paski do sprawdzania ketonów w moczu. Mimo, że refundacja na libre jest, to na paski do glukometru też- zapłaciłam 23 zł za 100 sztuk. Tak samo paski do badania moczu- 50 sztuk za 5,5 zł. Ceny podaję w ramach ciekawostki, może któraś się zastanawia jak to wygląda i na co się zdecydować. Aaa i edukatorka ma do mnie dzwonić żeby umówić edukację cukrzycową. Wtedy też założy mi pierwszy raz Libre.
Super. Czy ja mogę Cię prosić o namiary na tego diabetologa. Może być priv. Do Rzeszowa sobie dojadę 😏 U mnie w mieście jest jedna babka, która mojej znajomej wypisała jedynie receptę i powiedziała, że o diecie ma sobie poczytać na Internecie. Wzięła za taką wizytę 200 zł 🙄

Ostatnia edycja:
Super. Czy ja mogę Cię prosić o namiary na tego diabetologa. Może być priv. Do Rzeszowa sobie dojadę 😏 U mnie w mieście jest jedna babka, która mojej znajomej wypisała jedynie receptę i powiedziała, że o diecie ma sobie poczytać na Internecie. Wzięła za taką wizytę 200 zł 🙄
Już do Ciebie piszę wiadomość prywatną ☺️

reklama
Do góry