reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Ja mam zalecenie od chirurga naczyniowego po zakrzepicy 😉 Chciałam robić badania genetyczne na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy ale gin stwierdził że szkoda kasy bo nie ważne co wyjdzie to i tak musze brać zastrzyki przez ta zakrzepice, dodatkowo biorę metylowany kwas foliowy od kilku miesięcy 😄 Ale powiem Ci że znaleźć zastrzyki w aptekach to graniczy z cudem, wszędzie braki i nie da się zamówić z hurtowni. Acardu nie biorę tylko zastrzyki z heparyny
Ja zastrzyki mam, dostałam receptę 3 miesiące temu i wykupiłam. Nie mogę się dostać do mojego lekarza. Poszłam do innego i powiedział żeby nie brać najpierw zrobić badania na krzepliwość, tamten powiedział od pozytywnego testu i jestem w kropce. Teraz nie mogę się dostać ani do jednego ani do drugiego i nie wiem co robić...

reklama
Hej dziewczyny, ja się jeszcze witać nie będę bo u mnie to jeszcze bardzo wczesny etap. Podczytuję Was i widziałam że niektóre z was mają brać heparynę i acard czy lekarz zlecał Wam jakieś badania zanim zlecił branie zastrzyków? Czy bez badań od pozytywnego testu?
Ja miałam zlecone po poronieniu badanie dna na trombofilie wrodzona wyszły mi wyniki negatywne i dostałam heparynę odrazu i actifolin

Już żałuje ze poruszałam ten temat bo zamiast o ciąży temat się rozwiał Szczepionkowcy i NieSzczepionkowcy. Jeśli jest wybór tak lub nie to niech będzie . I ci co są za tak nie nie mówią tym co są na nie . Dziękuje bo aż się nie chce tego tutaj czytać
Tak, to jest każdego indywidualna sprawa . Jedni mają takie doświadczenia inni mają jeszcze inne doświadczenia z związku ze szczepieniami i covidem i stąd się biorą różnice w zdaniach i one zawsze będą...

Ja zastrzyki mam, dostałam receptę 3 miesiące temu i wykupiłam. Nie mogę się dostać do mojego lekarza. Poszłam do innego i powiedział żeby nie brać najpierw zrobić badania na krzepliwość, tamten powiedział od pozytywnego testu i jestem w kropce. Teraz nie mogę się dostać ani do jednego ani do drugiego i nie wiem co robić...
Właśnie o tym mówię, że w tym temacie chyba są różne opinie i zalecenia kiedy brać "zapobiegawczo", jeśli nie ma kompleksowych badań lub wcześniejszych historii poronień z nieokreślonych przyczyn

Ja mam zalecenie od chirurga naczyniowego po zakrzepicy 😉 Chciałam robić badania genetyczne na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy ale gin stwierdził że szkoda kasy bo nie ważne co wyjdzie to i tak musze brać zastrzyki przez ta zakrzepice, dodatkowo biorę metylowany kwas foliowy od kilku miesięcy 😄 Ale powiem Ci że znaleźć zastrzyki w aptekach to graniczy z cudem, wszędzie braki i nie da się zamówić z hurtowni. Acardu nie biorę tylko zastrzyki z heparyny
Omg a u mnie leży 3 lub 4 pudełka Clexane 0,8 🙄

Wracając do tematów ciążowych, wiem że o tym już było ale teraz się do tego nie dokopie. Jakie książki o ciąży i dzieciach polecacie?
W ciąży z synem zażyczyłam sobie tą dwutomową mamy dla mam czy coś takiego, przeczytałam ciut 1 tomu, a potem wróciłam do moich ulubionych kryminałów, ale do czego zmierzam, i powiem to oczywiście tylko na podstawie swojego doświadczenia, żadna, absolutnie żadna książka czy poradnik nie mogłyby mnie przygotować do bycia mamą, po porodzie to był istny kosmos, ach, mam nadzieję, ze teraz będzie ciut "lepiej".

Wracając jeszcze do tematów L4…prawdopodobnie będę musiała iść od marca albo kwietnia ale jak pomyślę o opóźnieniach wypłat z ZUS to mam lekkie obawy…🤨

reklama
Heparyna też nie jest całkiem bez wpływu na płód więc raczej słuchałabym się lekarza. A jak lekarz wypisuje bez badań to jest to dla mnie dziwne. Zresztą to nic przyjemnego cała ciążę brać zastrzyki w brzuch. Ale jak trzeba to trzeba. Właśnie idę sobie zrobić zastrzyk 🙃

Do góry