reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

mozliwe, ze owulka byla u Ciebie nawet na poczatku roku 😊 koedy sie przytulaliscie? Robilas jakies testy albo mierzylas temp? u mnie tez byl biochem w listopadzie i owulacja mi sie przesunela z 17 dnia na 21 to zupelnie normalne 😊 I niczym bym sie nie stresowala, to jest tylko indykacja z moczu i na to jaki bedzie wynik wplyw ma wiele czynnikow, nawet to ile wczoraj plynow wypilas 😊 po tym jak rozebralam juz test na czynniki pierwsze mialam wrazenie, ze ten z 2-3 lapal sie juz na 3+ ale test odczytal swoje 🤪
Właśnie nie sprawdzałam zupełnie kiedy była owulacja a przytulanki codziennie prawie wiec może rzeczywiście było później ze wzgledu na ten biochem .. ! Dzięki! 😍

reklama
A jak wy dziewczyny ustalacie owulację? U mnie było spoko, równe cykle aż do ostatniego, który trwał 32 dni. Wydaje mi się, że wpłynął na to covid mojego malucha, a tym samym stres itd. No i teraz jestem w ciąży, więc nie wiem ile trwał ten cykl. Obstawiam, że między 7 a 9. W obu tych dniach było przytulanko, więc już sama nie wiem 😶

A jak wy dziewczyny ustalacie owulację? U mnie było spoko, równe cykle aż do ostatniego, który trwał 32 dni. Wydaje mi się, że wpłynął na to covid mojego malucha, a tym samym stres itd. No i teraz jestem w ciąży, więc nie wiem ile trwał ten cykl. Obstawiam, że między 7 a 9. W obu tych dniach było przytulanko, więc już sama nie wiem 😶

Ja przez kilka miesięcy robiłam testy owulacyjne i sprawdzałam temperaturę wiec wiem jak wyglądają moje cykle, akurat w tym udanym cyklu nic nie sprawdzałam bo Święta, rodzina, więc wrzuciliśmy na luz… a tu proszę 😂 więc tylko na podstawie poprzednich miesięcy byłam w stanie mniej więcej wyliczyć kiedy była owu :)

Dokładnie, a z ciekawostek ja na początku zrobiłam dwa testy digital CB - bez tygodni, ale jeden miał czułość 10mIU a drugi 25 mIU, 10 wyszedł od razu pozytywny a drugi negatywny, ale jak go rozebrałam była druga kreska tylko jej nie wyłapał. Dlatego wolę testy z krechą, przynajmniej widać nawet lekką :)
Ja właśnie tydzień temu zrobiłam pierwszy clear blue i był 2-3 i powtórzyłam ten z krecha we wtorek i była tak ciemna jak kontrolna.. ale człowiek panikuje i niepotrzebnie testuje ! Dziękuje! 😍

Ja robiłam testy owulacyjne, w tym cyklu była książkowo 15 DC czyli 7.01 a test pozytywny 10 dni po owulacji :-)

Ja mam bolące owulację potwierdzone monitoringiem więc dosłownie czuję ten dzień [emoji6] chociaż w tym cyklu wyjątkowo delikatnie mnie ten jajniki pobolewal .
A jak wy dziewczyny ustalacie owulację? U mnie było spoko, równe cykle aż do ostatniego, który trwał 32 dni. Wydaje mi się, że wpłynął na to covid mojego malucha, a tym samym stres itd. No i teraz jestem w ciąży, więc nie wiem ile trwał ten cykl. Obstawiam, że między 7 a 9. W obu tych dniach było przytulanko, więc już sama nie wiem [emoji55]

Dokładnie, a z ciekawostek ja na początku zrobiłam dwa testy digital CB - bez tygodni, ale jeden miał czułość 10mIU a drugi 25 mIU, 10 wyszedł od razu pozytywny a drugi negatywny, ale jak go rozebrałam była druga kreska tylko jej nie wyłapał. Dlatego wolę testy z krechą, przynajmniej widać nawet lekką :)
ja na poczatku to mialam zalamke, bo kupilam jakies tanie 10 mIU i ta kreska nie chciala za bardzo ciemniec, a jak zrobilam tego samego dnia 25 to juz ladna kreska byla 😅 wiec co test to loteria 🤷‍♀️

ja robiłam testy, sprawdzalam temperature no i jajniki dosyc zauwazalnie daja mi znać kiedy jest owulacja 😅

ja mam od lat aplikacje z kalendarzem miesiączkowym, gdzie wylicza średnią długość cyklu, owulację itp

reklama
Do góry