reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Hej dziewczyny 😊 ja się dzisiaj wyspalam za wszystkie czasy 😊 mam pytanie do tych dziewczyn które plamily i dostały duphaston czy luteinę ? Po jakim czasie od ich zażywania/aplikowania plamienia ustąpiły ?

reklama
Dziewczyny dość nietypowe pytanie, ale tu już chyba nic mnie nie zaskoczy ;) czy w związku z brakiem lub nadmiarem apetytu nie macie problemu z wypróżnianiem? Od czasu brania pregny plus, czyli od dnia testu przyznam, że jest to dla mnie problem. Staram się jeść więcej błonnika, ale średnio to pomaga. Jakieś rady?? 😊
Ja zaparcia to i miałam przed ciążą 😐 musimy pić 2,5 litra i jeść produkty bogate w błonnik 🙄 kiedyś jak chciałam coś kupić na zaparcia to pani w aptece mi powiedziała że lepiej nie przyzwyczajać jelit do wspomagaczy wypróżniania bo jelita zrobią się leniwe i później będzie gorzej ... Wyprozniam się co dwa ,trzy dni , ale jak wypije więcej , lub pojem jabłek to jest lepiej.

Hej dziewczyny 😊 ja się dzisiaj wyspalam za wszystkie czasy 😊 mam pytanie do tych dziewczyn które plamily i dostały duphaston czy luteinę ? Po jakim czasie od ich zażywania/aplikowania plamienia ustąpiły ?
Ja mam od piątku 4x1, wcześniej 2x1. W sumie już jest znaczna różnica, ale papier wciąż jest lekko podbarwiony. Mam za to wrażenie, że pojawiło się więcej śluzu, ale to chyba dobrze.

Ja mam od piątku 4x1, wcześniej 2x1. W sumie już jest znaczna różnica, ale papier wciąż jest lekko podbarwiony. Mam za to wrażenie, że pojawiło się więcej śluzu, ale to chyba dobrze.
Mi po pierwszej dawcę minęło na 2 dni , od wczoraj widzę , tak właśnie więcej śluzu takie jakby lekko zabarwionego , ale tylko rano , a później jest sucho . @Patrycja899 a masz nakaz leżenia od lekarza czy nie ?

Dziewczyny dość nietypowe pytanie, ale tu już chyba nic mnie nie zaskoczy ;) czy w związku z brakiem lub nadmiarem apetytu nie macie problemu z wypróżnianiem? Od czasu brania pregny plus, czyli od dnia testu przyznam, że jest to dla mnie problem. Staram się jeść więcej błonnika, ale średnio to pomaga. Jakieś rady?? 😊
Na mnie dobrze ruch działa. Godzinka spaceru + wdrapanie się na 4 piętro i efekt gotowy:)

Mi po pierwszej dawcę minęło na 2 dni , od wczoraj widzę , tak właśnie więcej śluzu takie jakby lekko zabarwionego , ale tylko rano , a później jest sucho . @Patrycja899 a masz nakaz leżenia od lekarza czy nie ?
Tak, mam leżeć do następnej środy i wtedy będzie wiadomo czy przetrwaliśmy to lekkie piątkowe krwawienie. Było już pulsowanie (6t5d według OM i 6t1d wedlug USG) , ale nic więcej nie mogła obiecać niż czekanie.

Ja zazwyczaj miałam problem przed ciąża, raz na 2 dni, ale teraz chodzę częściej czasem nawet 2 razy dziennie, w 4 tyg męczyły mnie mdłości i ciężko było coś zjeść, ja wtedy zaczęłam jeść kubus muś jabłko banan, zawsze to zawiera błonnik, i nie mam problemu z załatwianiem się więc polecam się zaopatrzyć i jeść np 1 dziennie albo raz na dwa dni 🙂 przy mdlosciach te musy to fajna sprawa 🙂

reklama
Ja zazwyczaj miałam problem przed ciąża, raz na 2 dni, ale teraz chodzę częściej czasem nawet 2 razy dziennie, w 4 tyg męczyły mnie mdłości i ciężko było coś zjeść, ja wtedy zaczęłam jeść kubus muś jabłko banan, zawsze to zawiera błonnik, i nie mam problemu z załatwianiem się więc polecam się zaopatrzyć i jeść np 1 dziennie albo raz na dwa dni 🙂 przy mdlosciach te musy to fajna sprawa 🙂
No ja wczoraj zakupiłam te musy i jak wieczorem leżałam i jeździło mi po brzuchu( z mdłości i głodu ) to spróbowałam tego musu i urósł mi w buzi 😅 zobaczymy jak będzie dzisiaj

Do góry