reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny jestem załamana :(
Mój mąż chory od środy. On spi w sypialni, ja w salonie. Temperatura 38 przedwczoraj, wczoraj i dziś stan podgorączkowy. Kupiłam testy apteczne na covid i on dodatni po kilku minutach. Ja ujemny, W dodatku on niewiele sobie z tego robi, tzn. lecą teksty, że panikuje, że tvp się naoglądałam. Nie ma szans żeby zgłosił się do lekarza. Twierdzi, że będzie siedział i pracował z domu. Dodam, że oboje zaszczepieni. Sama czuje się dobrze więc nie widzę powodu żeby się gdziekolwiek zgłaszać, a we wtorek wizyta. Padł pomysł żeby wrócił do rodzinnego domu, ale tam jest 87 dziadek z astmą więc chyba lepiej już żeby został w tej sypialni. Prócz kaszlu i stanu podgorączkowego humor mu rzecz jasna dopisuje i tylko nabija się z mojej paniki. Co robić w tej sytuacji? Siedzieć weekend w domu, obserwować się i powtórzyć test na początku tygodnia?
Wiele osób przechodzi covid jak zwykłą grypę, zwłaszcza po szczepieniu, nie denerwuj się, bo to bardziej szkodzi.

Ja tez mam taki plan 😁 jest dużo lepiej bo z pierdyliarda pobudek nocnych od kilku dni są max 2!!! Jeden nocy nawet syn zaakceptował butelkę także teraz piers tylko do zasypiania😁😁😁
W jakim wieku Twoje dziecię?
Ma rok i miesiąc 😉 ładnie wszystko zjada więc spokojnie mogłaby już z cycka zrezygnować ale jest mocno przyzwyczajona do tej bliskości 😅

A jak u Was dziewczyny ze snem ? U mnie to zbawienie , wcześniej miałam mega problemy z zaśnięciem , czasem do 2-3 w nocy nie mogłam zasnąć , a rano na 8 do pracy . Teraz o którejkolwiek bym się nie położyła oczy same mi się zamykają 😃
Dzisiaj wstałam, zjadłam śniadanie i poszłam spać. Obudziłam się pół godziny temu ;p
Dobrze, że mam dzisiaj wolne :)
Wlasnie u mnie tak szybko nie chce przejsc:/
Tylko ja nie oszczędzałam w dawkach witamin w tym czasie :) np. witaminy C w ciągu dnia przynajmniej 3000mg. d3 około 20-30 tys jednostek na dzień. U mnie to zawsze działa.

Dziewczyny jestem załamana :(
Mój mąż chory od środy. On spi w sypialni, ja w salonie. Temperatura 38 przedwczoraj, wczoraj i dziś stan podgorączkowy. Kupiłam testy apteczne na covid i on dodatni po kilku minutach. Ja ujemny, W dodatku on niewiele sobie z tego robi, tzn. lecą teksty, że panikuje, że tvp się naoglądałam. Nie ma szans żeby zgłosił się do lekarza. Twierdzi, że będzie siedział i pracował z domu. Dodam, że oboje zaszczepieni. Sama czuje się dobrze więc nie widzę powodu żeby się gdziekolwiek zgłaszać, a we wtorek wizyta. Padł pomysł żeby wrócił do rodzinnego domu, ale tam jest 87 dziadek z astmą więc chyba lepiej już żeby został w tej sypialni. Prócz kaszlu i stanu podgorączkowego humor mu rzecz jasna dopisuje i tylko nabija się z mojej paniki. Co robić w tej sytuacji? Siedzieć weekend w domu, obserwować się i powtórzyć test na początku tygodnia?
Teraz czas zadbać o siebie i o męża. Faktycznie dla Was chyba lepiej, żeby tego nie zgłaszać.
Jeśli mąż jest chory od środy, a Ty jeszcze nie masz objawów to jest duża szansa, że Ciebie to ominęlo :) powtórz test dla pewności i będzie dobrze! Zdrowia dla Was 😉

reklama
A jak u Was dziewczyny ze snem ? U mnie to zbawienie , wcześniej miałam mega problemy z zaśnięciem , czasem do 2-3 w nocy nie mogłam zasnąć , a rano na 8 do pracy . Teraz o którejkolwiek bym się nie położyła oczy same mi się zamykają 😃
Moglabym spac ze 20h na dobę 🙈
A z czego robisz inhalacje? Masz jakiś olejek? Bo ja mam tylko amol
Nie mam inhalatora, ale podpowiem co na nas dziala. Gotuje w garnku wodę, dodaje 6-7 lyżek soli, 5 torebek mięty i jak się zagotuje to recznik i wdychamy. Mega pomaga

Do góry