olcia23
list mama '05
Dzieki dziewczyny
Ritka-zycze szybkiego ilekkiego porodu
Ritka-zycze szybkiego ilekkiego porodu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mam pytanko do dziewczyn po cc
kiedy Wam sciagneli szwy, bo ja mam jutro czyli w 9 dobe po cieciu i kazdy mi mowi ze to bardzo pozno.. juz sie boje
Zakładanie nie boli, wkładają ten balonik i potem obciążają go wodą, chodziłam z tym, pewien dyskomfort odczuwałam, szczególnie na początku podczas toalety i wystawały takie wężyki przyklejone do nogi. Jak chodziłam i siedziałam to zaczynało boleć ale to raczej spowodowane było rozwieraniem się szyjki. Założyli mi go około 10.00 i następnego dnia już na porodówce zdjęli i podali oxy. I tak jak pisałam po badaniu miałam 1,5cm rozwarcia, a po zdjęciu cewnika na drugi dzień już 3,5cm. Oxy 2,5 godziny i książkowe skurcze czyli co 2 minuty, długie i zaje.... bolesne. Parcie 40 min i Laura była na świecie, także dosyć szybko poszło. W sumie powinnam to opisać na wątku o porodach ale brak czasu, wybaczcie...
Onionku nie jest tak źle z refluksem, można się przyzwyczaić, może Twój maluszek ma zwykłe ulewania, poobserwuj. Mój miał refluks jak nic, tak jak pisałam minęło po 7 m-cach. Teraz córcia nie ulewa ale za to ma kolki. Także jak nie urok to s.... Przestaję wierzyć w cudowne niemowlaki bez żadnych dolegliwości ale najważniejsze że zdrowe!! Z tego wszystkiego dzieci wyrastają, trzeba przeczekać...
Dobrych nocy dziewczynki, w miarę przespanych, a nierozpakowanym szybkich akcji "na dorotkę"...
Dobry pomysł! Na pewno tak zrobię. Myślę, że jego szef zrozumie i B w razie czego zdąży dojechać. Ale z drugiej strony i tak będzie mi go brakowało nawet przy zwykłym przyjęciu na porodówkę, ja chyba całkiem głupieję w tej ciąży ;-)
Magi urodziła!
Kasialle - dziękuję bardzo! Czyli całą dobę się z tym łazi, tak?
Dziewczyny mam pytanko-jak karmie butelka to musze podawac witamine d3 czy nie ?kurcze bo tutaj w UK nie daja wcale i nie wiem co robic...
Dostałam zalecenie przy butli dawać witamine d. Dwie kropelki raz dziennie.Dziewczyny mam pytanko-jak karmie butelka to musze podawac witamine d3 czy nie ?kurcze bo tutaj w UK nie daja wcale i nie wiem co robic...