reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wróżę Pani poronienie... om 7w6d hbd 5w4d

iogi

Początkująca w BB
Cześć,
Od czwartku, kiedy miałam ostatnie usg jestem w ciemnej rozpaczy.
Wg daty om jestem w 7t6d (26.06 miesiączkuję nieregularnie, PCOS, czasem okres miewałam co 2mce),
11.08 miałam usg, widoczny był pęcherzyk 6,7mm
Później robiłam HCG (niestety nie beta, nie wiem czemu, ale mieli problem z odczynnikami w labie)
14.08 2060 mui/ml
17.08 3365 mui/ml
Wg lekarza przyrastalo poprawnie.
20.08 usg: pecherzyk ciazowy 8.3mm ze slabym echem zarodka 1,7mm, akcji serca nie uwidoczniono, 5.4hbd

Lekarz zawyrokowal, ze mam spodziewac sie straty, pod zadnym pozorem nie jechac do szpitala, bo mnie wylyzeczkuja, a tego nie chce. Za tydzien jesli sie nic nie wydarzy, mam sie do niego zglosic. Od czwartku nie wiem czy mam brac dalej luteine (lekarz prowadzacy na urlopie), mialam 2xduphaston i 1x200 dopochwowo... z powodu wystapienia plamien od 10.08... czy ja powinnam to podtrzymywac, skoro to koniec. Moze to nie koniec? Jest jakas nadzieja?
Mam podejrzenie zespolu antyfosf. igM pod koniec 2019 wyszlo raz watpliwe, igG ujemne. Drugie badanie nie potwierdzilo przeciwcial...
Boje sie wykrwawienia... biore acard 75mg/raz dziennie

Dziekuje za kazda rade...

reklama
Dziś wykonane badanie...
Hcg + beta 7065 miu/ml

Po raz kolejny nie jestem przekonana, że to właściwe badanie. Co znaczy ten + w nazwie. W przychodni robia jeszcze jeden rodzaj testu "hcg wolna podjednostka beta", ale nie rozumiem dlaczego po skierowaniu na beta hcg, raz robia mi badanie hcg total ilościowo a raz to. Czy spotkałyście się z takim nazewnictwem? W środę jeszcze raz testuję...

Ciąże potwierdza HCG - stężenie gonatropiny kosmowkowej. To jest jeden piernik, czy Ci nazwą to jako HCG, beta HCG, czy total HCG - po prostu maja różne sprzęty, jedne wykrywają cała cząsteczkę tego hormonu (total HCH), a drugie wykrywają jej cześć czyli podjednostkę beta HCG. Hormon ciążowy HCG składa się z 2 jednostek alfa i beta - i są na rynku różne sprzęty, które służą do wykrywania tego hormonu - tylko taka różnica. Z Teoje perspektywy jako pacjentki to jest to samo - czyli potwierdzenie ilości hormonu HCG w Twojej krwi (a czy badają to sprzętem total czy beta) to dla Ciebie zadna różnica, tak jakby długość mierzyć raz linijka a raz metrem krawieckim.

Cześć, niestety nie mam nadal wyników drugiej bety, ale wczoraj miałam mocniejsze brązowe plamienia, byłam na usg. Pęcherzyk urósł do 14mm, w środku jest cień zarodka, albo i nie (lekarz powiedział, że może to być odbicie jakieś ze sprzętu, miał mniej niż ostatnio, bo tylko 5.3mm). Pęcherzyk wyglądał na pusty, gdyby nie ta mała plamka. Odstawiłam leki, mam czekać. Dziś od rana plamienie jest już w kolorze żywej krwi. Nic mnie nie boli, czekam... bez wyniku drugiej bety nie można potwierdzić poronienia, jednak na 99proc. powiedział, że jest źle.
Za tydzień kolejne usg, kontrolnie.
Jeśli do tego czasu nic się nie wydarzy, to czeka mnie szpital...

reklama
reklama
Do góry