reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

Stopi-opis rtg bedzie na kolejnej wizycie.

super ze ci nie choruje.moja jzanim poszla do przedszkola malo chorowala.my to przy -20 tez na dwor wychodzilsymy.i najczedcsiej chorowala mi na wiosne i na jesien jakby byly skoki temperatury.
trzymam ciuki zeby z tym guzem bylo wsio ok

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki!!!

Niestety po konsultacji z kolejnym endokrynologiem dziecięcym muszę jechać z synem na biopsję tych dwóch guzków, lekarka powiedziała, że nie wygląda to dobrze, biorąc dodatkowo pod uwagę jego zmieniony głos (wieczna chrypka), zmiany nastrojów. Powiedziała, że większości wykrywane guzki u dzieci mają zmiany złośliwe!!! A ja jestem posrana ze strachu!!!!! Błagam trzymajcie kciuki, żeby to były zmiany nie złośliwe, wole lub inne dziadostwo - wiem, że panikuję, ale chyba jeszcze nigdy tak się nie bałam....................!!!

I zdrówka dla waszych dzieciaczków i dla was!!!

magdulichaa rozumiem Twój strach. Trudno nie panikować, gdy chodzi o zdrowie dziecka!!! Mocno trzymam kciuki! Bedzie dobrze, musi być! Macie już wyznaczony termin biopsji?

U malej guzek okazal sie powiekszonym wezlem chlonnym - najprawdopodobniej jako reakcja na pogryziona glowe malej przez meszki. Do tego jeszcze jeden wezel chlonny powiekszony i to bardzo...
Przy okazji namówiłam lekarke na zrobienie usg tarczycy i tak jak bylo zakladane - tarczyca jest w 100% zdrowa tzn. rozwija sie prawidlowo, wielkoscia odpowiadania wiekowi malej. Tak, wiec potwierdzilo sie zalozenie endokrynolog, ze u malej to w 100% wina przysadki mozgowej-jej uszkodzenia lub guza przysadki.

ANABUBA dzieki i trzymam kciuki tez za rtg!!

MAGDULICHAA kciuki zaciskam,zeby bylo wszystko dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! musi byc, na pewno beda niezłosliwe!!! jak mozesz to napisz mi o jakie guzki chodzi?? w ktorym miejscu wykryte??

witajcie kochane mamuski:)my po kolejnej wizycie u endo,wyniki wspaniałe i zostajemy przy dawce 1,5 tabletki 25mg:)A TAK TO MOJA CÓRECZKA POTRAFI JUZ SAMODZIELNIE SIĄŚĆ Z LEŻĄCA:)HURRA!!tylko nie wiem czemu ona nie chce raczkowac tylko czolga sie???pozdrawiam goraco!!
MAGDULICHA-trzymam rownież kciuki żeby te guzki nie były złosliwe,trzymaj sie cieplutko.

witajcie kochane mamuski:)my po kolejnej wizycie u endo,wyniki wspaniałe i zostajemy przy dawce 1,5 tabletki 25mg:)A TAK TO MOJA CÓRECZKA POTRAFI JUZ SAMODZIELNIE SIĄŚĆ Z LEŻĄCA:)HURRA!!tylko nie wiem czemu ona nie chce raczkowac tylko czolga sie???pozdrawiam goraco!!
MAGDULICHA-trzymam rownież kciuki żeby te guzki nie były złosliwe,trzymaj sie cieplutko.

Wisienka wg niektorych specjalistow czolganie to tez forma raczkowania :-) Widocznie jej tak wygodniej ,wazne ze sa postepy Gratulacje!!

Magdulicha-zmylil mnie Twoj avatar;)kochana trzymam kciuki zeby wsyztsko bylo odbrze.to u ktorego z dzieczkow ten guz?

wisienka-super!!!!gratki.a skoro mala pelza to powoli zacznie raczkowac.zobaczysz!sama wiesz ze ona na wszytsko potrzebuje troce wiecej czasu,nadal ja rehabilitujesz?

wiem dziewczyny,ale dobijaja mnie niektórzy ludzie,bo jak widza swoje dziecko nawet młodsze od natalki to stwierdzaja że ich dzieci to geniusze jakieś.że tak szybko wszystko robią tylko nie zdaja sobie sprawy ze ona jest chora:(.za miesiac czeka nas ten rezonans i kilka dni tam bedziemy.juz zamartwiam sie tym i boje sie diagnozy ze cos nie tak tam bedzie,i tej narkozy sie boje,bo wiecie jakie sa przypadki ze zle cos podaja:'(.tak anabuba cwicze ja dalej ale bede zmieniac bo juz nie daje rady,musze siły używac a ona reaguje płaczem.niech mi inne pokaza cwiczenia ktore tak samo zadzialaja.

Wisienka my czekamy na rezonans lub tomografie i jutro bedzie juz podjete decyzja przez endo czy juz mozemy ja robic. czekac mielismy do ok. 2r.z. wlasnie ze wzgledu na narkoze. trzeba byc dobrej mysli, ze ta narkoza pojdzie gladko.. nie moze byc inaczej. glowa do gory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny, doskonale rozumiem waszą obawę jeżeli chodzi o narkozę. Kubę czeka zabieg na przepuklinę pepkową. Chirurg chciał, żebysmy na wiosnę przyszli po skierowanie na zabieg (oczywiście pod znieczuleniem ogólnym), odwlekam te wizyte jak tylko mogę, bo tak jak Wy strasznie boje się tej narkozy. ALe zanim ostatecznie pójdę po to skierowanie, chcę te sprawę skonsultować z innym chirurgiem, czy aby napewno ta przpukina bezwzględnie wymaga zabiegu.
Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze!

Do góry