reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrócić do formy

Winia pisze:
Anineczka extra zdjęcia. I ta maszyna też fajowa. Ja robię brzuszki ale bez maszyny. Pewnie te Twoje są bardziej skuteczne :)
Watpie. Kazde brzuszki sa skuteczne i czy z maszyna czy bez. Ona moze bardziej mobilizuje do pracy.Chcesz jej uzywac bo w koncu wydales szmal na nia ;D ;D

reklama
Winia pisze:
Anineczka extra zdjęcia. I ta maszyna też fajowa. Ja robię brzuszki ale bez maszyny. Pewnie te Twoje są bardziej skuteczne :)

nie prawda ;D

skuteczne są te, które wykonuje sie prawidłowo, obojętnie czy bez przyrządu czy z przyrządem :)

Melanie pisze:
anineczka pisze:
hehe i wiecie co jest najlepsze??
ZE nic nmie nie boli,zadnych zakwasow ani nic z tych rzeczy.
Chyba dzisiaj tez pocwicze!! ;D ;D

ja Cię nie boli to źle ćwiczyłaś  ;D
Aha
Mysle ze w robieniu brzuszkow nie ma zadnej filozofii i nie da sie ich zle robic,ale jezeli sadzisz innaczej to prosze o porade od eksperta:Jak Cwiczyc Brzuszki???????

żeby wiedzieć kiedy pracują mięśnie brzucha trzeba troszkę znac sie na anatomii ciała ludzkiego
bardzo często spotykam sie z tym, że wykonuje się brzuszki bez sensu, np zginając staw biodrowy,
a przecież żaden z mięni brzucha anie jest przyczepoiny do kości udowej.

inna rzecz:
należy ciągnąc brodą w kierunku sufitu aby nie zginać kręgosłupa w odcinku piersiowym oraz szyjnym, to utrudnia też oddychanie, które jest b. ważne podczas wykonywania ćwiczeń, bo zaopatruje mięśnie w tlen.

Mięśnie brzucha powinny być cały czas napięte a w momencie unoszenia łopatek od pokłoża (nigdy lęźwi) powinno się je (m. brzucha) dopinać.

O rany Melani rzeczywiście te brzuszki to filizofiia....staram się robić tak jak napisałaś i na początku miałam zakwasy ale teraz już spoko.....tz. w trakcie ćwiczenia czuje dobrze brzuszek

Winia pisze:
O rany Melani rzeczywiście te brzuszki to filizofiia....staram się robić tak jak napisałaś i na początku miałam zakwasy ale teraz już spoko.....tz. w trakcie ćwiczenia czuje dobrze brzuszek

no bardzo ładnie :)
teraz możesz zwiększać liczbę powtórzen i serii
lub obciążyć sobie klatkę piersiową, np Natalką :D i będzie ciężej :)

Anineczka powiedz jak było ;)

reklama
Dobre to było Melani ale nie wiem czy ona tak długo będzie chciała siedzieć w jednym miejscu....hihihi
Tych brzuszków robie 100 ....no i robię te, które ostatnio wkleiłaś....
Dobrze mieć pod ręką dobra instruktorkę przynajmniej nie męczę się na marne :)

Do góry