reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

Dziewczyny, widzę że wątek zamienił się w topic o ubywaniu :-D I słusznie! Ja już milion razy tutaj pisałam, że w ciąży z Mysią przytyłam 20 kilo, które strasznie szybko zrzuciłam! Wkrótce znów byłam na tyle szczupła, że mnie nazywano chudzielcem.

Poza tym zastanówcie się, czy przypadkiem nie zbieracie wody. Ja tak właśnie miałam w poprzedniej ciąży. Jeśli puchną Wam palce, czy stopy, to te dodatkowe kilogramy wcale nie muszą być tkanką tłuszczową, tylko wodą, którą wysikacie i wypocicie już niedługo :happy:

A moje obecne (28 tygodni) wymiary to:
- 92 cm w biodrach - rozeszłam się jak stare gacie :-D
- 91,5 cm w pępku - nieźle, co? :-D

Przez 3 tygodnie obwód mojego brzucha skoczył o 5,5 cm, a biodra - o 2 cm. Mam nadzieję, że to drugie to się miednica rozłazi, a nie dupsko :baffled:

reklama
Kalina uwielbiam twój optymizm ;-):-D
Ja tracę pozytywne nastawienie i nawet mi mysl o "wypacaniu" nie pomaga gdy widzę cos takiego:

28 tydz.

waga 72,6 kg czyli ok 12,5 kg od poczatku'
biust 100 więc rtroszeczke urusl ( a nie zauważyłam szczerze powiem )
brzuszek 103 ( ale na czczo więc troszeczke urusl )
biodra 100 i tyłek też

Dobrze, że mam 170 cm wzrostu bo inaczej bym sie juz toczyla jak kula snieżna :-D

Dziewczyny ja się dzisiaj pomierzyłam i wygląda to następująco :

05.03. pas (na wysokości pępka)-112 cm,
biodra - 116 cm
obwód biustu - 112 cm
06.04. pas (na wysokości pępka)-114 cm plus 2 cm przez miesiąc a pozostałe wymiary bez zmian. Nawet jestem zadowolona z tych wyników :tak:

A ja wagi swojej nie znam ale widzę, ze brzuszek najmniejszy chyba z was mam bo tylko 88cm w najszerszym miejscu, biodra bez zmian 95-6, piersi 91...

o wage juz znam 62,5kg czyli +5,5 od poczatku ciazy

Ostatnia edycja:
Moja waga w 28 tygodniuto 2 kilo przez całą ciążę.
Dodam, że od ostatniego ważenia schudłam równe 2 kg. Pewnie przez chorobę.

aga :szok: 2 kg przez całą ciąże ale laseczka z ciebie
Ja do połowy stycznia przytyłam 10kg a od drugiej połowy do dziś 1kg
mój brzusio przed ciążą miał 66cm a dziś 96cm

Witam :-). Moja dietka bez cukrowa działa :-). Nic mi się nie przytyło a wręcz ubyło 1kg :-).Więc mam na plusie 13,5 kg :-).
A moje wymiary z dziś czyli 29 tydz.

biust - 98 cm (+5cm)
pas(na wysokości pępka) - 101cm (+18cm)
biodra - 106 cm (+7cm)
naj.miejsce brzuszka - 102 (+13cm)
uda - 61 (+7cm)
Nie żle się rozrastam :-)

Ja od poczatku ciązy mam plus 10, ale wogóle mnie to nie martwi ani nic, chcę tylko żeby moja Nina była zdrowa i żeby wszystko było z nią ok. Co jak co, ale był taki czas, kiedy właściwie brzuszek stal mi w miejscu, a wczoraj widziałam się z siostrą (po tygodnieowej przerwie) i ona powiedziała, że w tym czasie bartdzo mi brzuszek wybiło :) no ale w koncu mieszka tam mały prawie dwukilowy klocuszek :)

reklama
a ja zjechałam 4 kilo już :-( i nie wiem co się dzieje staję dziś na wadze 102 a zaczynając ciążę miałam 106... kobitki, czemu ja chudnę a wy rośniecie?!

Do góry