reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

Ja tam jakos stracilam ochote na mierzenie się. Ograniczam troszeczke jedzenie, ale to tylko dlatego, że mój żoładek strasznie sie skurczył i teraz juz nie mogę w niego wepchnąc tyle ile bym chciała. Na sniadanko np dzisiaj zjadłam płatki z mlekiem i czuje się najedzona, ale tez mi lekko na żoładku i chyba o to chodzi :-)

moze pogoda tak na to wplywa, bo mi tez sie jesc ostatnio nie chce, chyba ze wieczorem, jak jestem poza domem, a niedaleko jakis fast food czy restauracja :-D

ja sie w domu nie waze od kiku m-cy. Zeby sie nie dolowac :-p Wedlug wagi w sklepie zoologicznym :-D:-D:-D:-D, od poczatku ciazy przybylo mi ok 10kg. Wedlug ostatnich pomiarow poloznej sprzed 2 tyg, 7kg. Niby nie wiele, ale startowalam juz z nadprogramowymi kilo, ale jak zastrzyki anty puscily i zaciazylam, zaczela waga z poczatku leciec w dol. Poza tym kazda z nas jest inna i u jednej te 15kg moze byc niezauwazalne, ale u innej i 5 na plusie moze juz robic roznice. Mysle wiec, ze kazda indywidualnie sobie granice potrafi wyznaczyc. Tak dlugo jak bede wygladac w miare mozliwosci ciazowych normalnie, nie interesuje sie w ogole kilogramami, ale w momencie, jak zaczna mi sie one odkladac, to oznacza to, ze mamusia miala juz za duzo dobrego :-D

Ostatnia edycja:
reklama
A ja nie wiem co się dzieje, w ogóle nie mam apetytu,jem bo wiem że trzeba. Przez święta myślałam że przytyje troszkę a tu znów 0,5kg w dół. Troszkę zaczynam się martwić bo to też nie za dobrze, wychodzi na to ze w ciąży przytyłam tylko 5 kg.:eek: Mojej ginki narazie to nie niepokoi bo jestem na diecie cukrzycowej ale zobaczym co powie 28.04 na kolejnej wizycie.:confused2:

A ja przez przypadek weszłam dziś na wage , ale chyba sie popsuła ;-);-)
bo pokazała równe 70 kilo:szok::szok::szok: , przed ciążą ważyłam 52-53 , no ale dzięki wam kochane dziewczyny nieprzejmuje sie już tak bardzo , jak mały sie urodzi napewno schudne:-):-):-):-).

Dziewczyny, mi nie chodzi o to by się dac zwariowac, wiadomo jak któras ma diete cukrzycową i nadwagę to musi sie ograniczyć ale zaleca to lekarz i z tym sie nie dyskutuje
nadmierne tycie tez szkodliwe przede wszystkim dla siebie, trzeba sie mieścic w jakichs normach jesli sie da...a normy kiedys podawała tricolor 16 kg na ciaze to jak najbardziej prawidłowo.....i tyle można zrobic dla siebie-nie przesadzić, spacerować, nie obżerać sie słodyczami, zdrowo i pozywnie odżywiać.
.....ale niektóre z was przytyły zaledwie kilka kg i wypisuja głupoty ..no i nie maja i nie miały problemów z nadwaga...takich wypowiedzi nie chce mi sie tu czytać i tych osób głównie dotyczy moja wypowiedż...to nie czas na odchudzanie albo odmawianie sobie jesli tego lekarz nie zaleca i tyle, wiem że większosc zwas wie o ktogo chodzi...a jesli chodzi o odkładanie w pewnych miejscach to jest normale w ciazy, nie dasie przejsc ciazy nie zyskując cm w udach, biodrach, brzuchu...
a co do mojej osoby i wagi to od poczatku ciazy przytyłam 7-8 kg-po 2,5 kg miesiecznie odkąd mi mdłości mineły, i zostało mi jeszzce 2-3 miesiące i pewnie przybedzie mi drugie tyle, waze normalnie-lakarz jest zadowolony, wyglądam zdrowo, mam dosc dobre wyniki krwi jedynie czego sobie odmawiam to słodycze bo to puste kalorie na rzecz owoców, jogurtów, warzyw, chodze codziennie na spacery z córką i tyle

andzia111 napewno po ciazy szybciutko powróciz do swojej wagi i figury

Magni, moja koleżanka na diecie cukrzycowej tez tak miała, nie przytyła nic w ciazy ale ona na starcie miała lekka nadwage i 70 kg wazyła i adrianek sie super zdrowy urodził o czasie, może nie ma sie co martwic spadkiem wagi

Tez mam zołądek mniejszy i jem czesciej ale za to małe porcje :-)

moja przyjaciółka niedawno urodził córcie a wciąży przytyła 32 kilo , wyglądała jak kuleczka a wcale sie nieobrzerała , po porodzie odrazu spadło jej 19 kilo a reszte pewnie też zrzuci ale ma czas bo mała urodziła sie zaledwie tydzień temu.
Także uważam że niema co mówić o normac h każda ciąża jest inna .

Macie laski rację, ale dajcie troszeczke ponarzekać :sorry:Narzekanie, biadolenie i ogólnie pesymistyczne spojrzenie na śwait to przeciez taka nasza narodowa cecha;-):-D:-D:-D

E tam, dla mnie tak czy siak niemieszczenie się w gacie jest przygnębiające ;-) Do tego dochodzi zwiększająca się niemoc fizyczna, spowodowana rzeczywiście bardziej rozmiarem brzuszka, niż otyłością, niemniej jednak nie będę udawać, że czuję się taka błogosławiona i śliczna :-p:-p:-p

a ja tam sie cieszę, tyłek mi rośnie ale jak urosnie to i spadnie, w koncu brzuch musi miec solidne podstawy kalinko inaczej by nas zwiało na ulicy albo przewazyło w któras strone i byśmy nie wstały .... :-)...ech znam tyle osób co by sie pociachały by miec takie problemy jak my i mieć dzidziusia w brzuszku, chyba warto jednak sie cieszyc swoim stanem i wygladem, zobacz na galerii brzuszków jak pieknie wygladamy i jak do twarzy nam z dodatkowymi kilogramami......ja sobie obiecałam o stracie dzidziusia w lipcu, ze jak Bóg mi pozwoli zostac mamusia ponownie to bedę najszcześliwsza ciezarówką pod słońcem...i staram sie podkreslic ubrankeim ciazowym swój wygląd, umalowac oko, wypiąc brzuch, nasmarowac go mazidłem na rozstępy i nie przejmować....

a wczoraj mój brzuszek osiągnał magiczne 90 cm w obwodzie :-)...no nareszcie

reklama
Do góry