reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

hejo!!! u mnie taki numer, że pomiarów nie robię żeby się nie stresować :-D ale faktem jest że jestem już w 28 tc a nie przytyłam nawet kilograma!!! z Julią przytyłam 24 kilo a z tą drugą wcale, ale została mi dycha do zrzucenia! ostatnio byłam na wadze to 103 kg, a na początku ciąży 105! mój gin mówi że się nic nie dzieje i dobrze że lecę z wagi... chyba on wie lepiej... brzusia mi nie widać bo mieszczę się w ubrania sprzed ciąży!!! jedynie męczę spodenki ciążowe, które niedługo się rozpadną od takiej eksploatacji hihihi :-)

tricolor, powinno być w II trymestrze 1 kg na miesiąc, a w III max 2 kilo, a wpraktyce się to ma nijak do teorii bo ja w 9 mcu ciąży z Julinką przybrałam 6 kilo :-) nie martwmy się, w końcu kochanego ciałka nigdy za dużo :-D:-D

reklama
Nie gadaj, 2 kg miesięcznie :szok::confused: Matko, to ja dobije do znowu do jakiś 17 kg !

Tricolor możemy sobie ręce podać ja też mam ok. + 11kg i czuję się jak słoń :-D. Jutro zaczynam III trymestr to też do jakiś 17 kg dobiję jeżeli faktycznie będzie przybywać po 2 kg na miesiąc :szok:

Nie przerazajcie mnie ta wizja kolejnych kilogramow. Ja poki co mam juz ogromny problem, ze wstaniem z lozka, ze schylaniem sie, czy tez obroceniem sie z boku na bok... a jak mi tak przybedzie jeszcze kilka kilogramow to cos czuje ze stane sie jeszcze mniej moblina, jezeli mozna az tak sie spowolnic :-D:-D.

Tau, to jedynie co ci pozostaje to poproszenie męża o ewentualne wzięcie na hol :-) a tak poważnie już chyba nic nie przytyjemy bo to co miałyśmy przytyć to już przytyłyśmy :-)

Ja już + 14kg.
Ale od 2 tyg nic nie przybywa-jakbym troszkę zwolniła tempo. W sumie to mam tyle,ze wystarczyło by już do końca.

No wlasnie tak do konca to bym sie z tym nie zgodzila... naszym dzieciaczkom to tak co najmniej 2kg brakuje do wagi teoretycznie wlasciwej urodzeniowej, wiec jakby na to nie patrzec, nasa masa tez wzrosnie ;-).

Tau, no niby tak, ale nie każda mama musi przytyć. tutaj chyba nie ma reguły. ja przez 8 miesięcy ciąży nie przytyłam nawet kila, ale myslę że coś przytyję bo w końcu dzidzia ma już ponad kilo, a po mnie tego nie widać... czyli pozostaje życzenie żeby przytyć ale nie za dużo :-D

A co lekarze na to ze poki co jeszcze nic nie przytylas?

Tau, mój ginekolog jest zadowolony że nie tyję, nawet się ucieszył, jak na ostatniej wizycie, byłam o 1 kg lzejsza niż ostatnio... mówi że to dobrze, bo dużo ciałka zostało mi po pierwszej córce. zostało mi 10 kg... idę do niego w czzwartek i zobaczymy jak się to dalej potoczy. bo póki co staję na wadze co 2-3 dzień i waga jak zaczarowana stoi w miejscu, i nie chce iść do przodu... wyniki mam w miarę dobre (glukoza, mocz), jedynie krew, ale z tym muszę się sama uporać... ale czy to od tego zależy? nie wiem.

Ja wlasnie po raz pirwszy od dluzszego czasu - czyli jakiegos tygodnia stanelam na wadze i co tam widze :) + 13 kg :)
Oby to byla szczesliwa 13stka :) :) :)

A ja, jeśli przytyję mniej niż 20 kilo (jak w poprzedniej ciąży), będę zadowolona i szczęśliwa :-D:-D:-D

Na razie mam dyszkę do przodu mniej więcej, ale 3 kilo miesięcznie przy moim zamiłowaniu do jedzenia, zwłaszcza rzeczy kalorycznych, nie wydaje mi się jakimś specjalnym problemem ;-)

reklama
Moja waga bez zmiennie pokazuje 54 kg wiec jestem +7, co mnie cieszy i zadowala. Jednak rozmiar mojego brzuszka jest zdecydowanie szokujacy, ludzie pytaja czy mam termin na kwiecien :shocked2::confused::baffled:

Do góry