reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

ja zaczelam malej podawac jabluszko Gerbera i marchew z ziemniakami Hippa ale wcale nie jest zainteresowana nowymi smakami,nie krzywi sie ani nie ma usmiechu na twarzy ale wcale nie cche otwierac buzki i nie mam jak wlozyc jej lyzeczki mimo ze witaminke dostaje na lyzeczce.Nie wiem jak to bedzie z karmieniem ja lyzeczka,czuje ze bedzie bardzo ciezko

reklama
Natalka otwiera buzke i nawet je to co na łyżeczce jest, ale ... do czasu :D Potem pluje, cwaniara mała :) A dziś dostałam jabłka z dziłaki i zeskrobałam jej troszkę na łyżeczkę, to tak jej zasmakowało, że rzuciła mi sie na całe jabłko i nie chciała póścić :D

Marta, spokojnie moja też nie otwierała na początku buźki. Wszystko przyjdzie z czasem.

U nas hitem narazie jest dynia z ziemniakami Hippa. Nawet jabłuszko z jagódkami jej tak nie smakowało.

A my narazie chyba będziemy musieli sie wstrzymac. :( Spróbowałam trochę twarożku w czwartek i w piątek Olka obsypało na policzkach. Wcześniej jadłam po jednym małym danonku dziennie i nie wiedziałam dlaczego Olo ma zaparcia. A to od tego . Wczoraj w kupce był śluz podbarwiony krwią. Dziś przyjeżdża pediatra to się wszystkiego dowiem. Kurcze! Jak ja mam myślec o powrocie do pracy skoro nie ściągam pokarmu a nowości będę mogła wprowadzać dopiero jak Olek skończy pół roku ???

Irlandio to rzeczywiście masz kłopot :( Jak ja bym zobaczyła krew w kupce małej to chyba bym zawału dostała, mam nadzieje że u Olka to nic poważnego. Trzymam kciuki!

My dzis bylysmy u pediatry z nadzieja, ze pozwoli nam zaczac experymentowac z jedzonkiem a tu d... ;)
Za 4 dni przechodzimy na Bebilon2, a jak bedzie 4,5 m-ca mozemy zaczac zupki 2-skladnikowe. O deserkach nie ma jeszcze mowy. (I tak po cichutku dawalam jej juz troszke startego jabluszka ;)) Potem mamy te deserki jakos podgrzewac (z olejem chyba), ale nie pamietam dokladnie o co z tym chodzilo, bo to dpiero za miesiac wiec do tej pory jeszcze do pediatry wrocimy :)

U nas juz normalnie zjadane jest wszystko z napisem po 4 miesiacu  :laugh: sniadanko kaszka  o 14 na obiadek zupki, albo szpinaczek , na podwieczorek deserki jabluszka marcheweczki no i w ciagu dnia cala gama soczkow..plus cycus oczywiscie ...

My już jemy jedzonka od 6 miesiąca, a dziwczyny czy wiecie ile ml pokarmu przyjmują dziennie wasze dzieci? Ja już nie karmię piersia i wiem dokladnie, tyle że nie wiem czy to jest wystarczająco czy nie - pewnie się przekonam w środe u lekarza po wazeniu. Teraz mała je od 550 do 700 ml dziennie - ale na to się składają różne pokarmy (przeważnie 150 ml kaszki, 70 ml warzyw z mięskiem, 70 ml owoców i reszta odżywki)

reklama
a my od wczoraj smakujemy jablko z hippa - po lyzeczce dziennie - dlugo to trwa ale mala jest zadowolona :) to na razie pierwsza nowa rzecz i na jakis czas pozostaniemy tylko przy tym - tak z ciekawosci malej dalam to jablko :)

bylismy tez wczoraj u pediatry sprawdzic wage malej bo cos kiepskawo mi je z piersi (czasami tylko 3-4 minuty) - ale jest ewszystko ok - waga 7 kg :) jak to pani doktor stwierdzial - mam pokarm dobrej jakosci :)

Do góry