reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZKI

Ania 77. Jak to jest z lekkoscią 3kołowego? W reklamach owszem, pisza, ze super lekki ale potem okazuje się, ze najlżejszy ma 12kg!!!!!!!!!!!!!! Na początku napalilismy się z mężem właśnie na 3kołowy - bo mieszkamy na 4 pietrze i chcę miec jak najlżejszy wózek. Ale potem okazało się że zwykły Gracco waży 6 - 7kg (cały) Szukalam wagi na tej stronie która podałas, ale nie ma :(

reklama
Cześć,
ja też jestem na etapie wyboru wózka i jak na razie na 99% jestem zdecydowana na Focus'a firmy Deltim. Przede wszystkim jest w dobrej cenie (ok 900 zł) i waży 13 kg. Ma regulowaną twardość zawieszenia i składaną gondolę, co ma dla mnie duze znaczenie.
Koleżanka ma Oriona z Polaka i bardzo go sobie chwali, ja niestety będę musiała wnosić wózek na piętro, a ten waży ok 17 kg :(
anetas sprawziłam wagę wózka Chicco 2003 Trio, bo te 8 kg wydało mi się dość podejrzane i wg informacji na stronie producenta :
Waga: z gondolą: 12,5 kg, z fotelikiem: 10,5 kg
Ale mówią, że jeszcze nikt nie wyprodukował wózka idelanego :(
Pozdrawiam
Giza

No wlasnie i ja tez nadal nie mam pojecia jaki, ale coraz bardziej podoba mi sie ten ktory ma agnieszka , chyba musze wreszcie wyruszyc na zakupy i poprzymierzac sie do wozeczkow ;D

żużaczek pisze:
Ania 77. Jak to jest z lekkoscią 3kołowego? W reklamach owszem, pisza, ze super lekki ale potem okazuje się, ze najlżejszy ma 12kg!!!!!!!!!!!!!! Na początku napalilismy się z mężem właśnie na 3kołowy - bo mieszkamy na 4 pietrze i chcę miec jak najlżejszy wózek. Ale potem okazało się że zwykły Gracco waży 6 - 7kg (cały) Szukalam wagi na tej stronie która podałas, ale nie ma :(

Wlasne wyslalam pytanie do producenta ile wazy ten wozek. Jak otrzymam odpowiedz dam natychmiast znac.

Ania77. Dzieki! Bo jednak kółka w 3kolowym są nie do przebicia - ich wielkosc - idealna na wspaniala polskie chodniki

Zuzaczku, jeszcze jedno wozki te sa bardzo drogie nowy kosztuje ok 500 euroli. Mnie tez na taki nowy niestac i z pewnoscia kupie uzywany na aukcji niemieckiej www.ebay.de (w ''suchen'' wpisujesz nazwe Hartan skater, naciskasz ''finden'' i wyswietlaja sie wozki ). Uzywany koszuje ok 200-250 euroli. Z Niemcami mozna porozumiec sie po angielsku i ustalic koszt przesylki do Polski lub odbioru osobistego. W niektorych polskich sklepach mozna otrzymac ten wozek na zamowienie. Z opini prywatnych osob wiem ze sa to jedne z najlzejszych wozkow ale tez nie potrafia okreslic ile waza. Czekam na odpowiedz producenta.

ten co ogladalismy z mężem kosztowal ok 2tys, ale jak juz pisałam wazył 12kg :-[, gdyby był lzejszy to kupilibyśmy go. Sporo ofert jest na ellegro, tez uzywane ale sprawdze te oferty które podałaś. Dzięki.

A ja sie wciaz zastanawiam nad jakims Polakiem teraz wtych wozkach zamiast gondoli sa te wklady myslicie ze to sie oplaca ?
tymbardziej ze ceny tych wozkow nie sa az tak ogromnie do 800 zl mozna naprawde ladny kupuic z polskiej firmy:)tylko wlasnie taki funkcyjny bez gondoli z wkladem takim nosidlem:)prosze o rade

reklama
cześć,
ja jestem zdecydowana na wózek z gondolą. Znajomi kupili taki z nosidłem i nie są zadowoleni. Ich córeczka, mimo, że nie jest większa od swoich rówieśników, szybko przestała się do niego mieścić :(. Już po 3 miesiącach mówili, że jest w nim trochę ciasno, a na spacerówkę jeszcze zbyt wcześnie.
AnetaS teraz w miesięczniku Dziecko jest kupon rabatowy na wózek Chicco 2003 Trio o wartości 200 zł. Kupon jest też na inne modele, ale Ty chyba właśnie ten wybrałaś.
Jest tam też kupon o wartości 400 zł na wózki bebecar dla dziewczyn uczęszczających do szkoły rodzenia.
Pozdrawiam
Giza

Do góry