reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, wózeczki

reklama
Kamila dobrze, że pytasz :) ja też nie wiadziałam co to te kubełkowe. W sumie nie wiedziałam nawet że jest kilka rodzajów.

A my kupilismy wozek i mamy tez kubelkowe siedzisko i mozna zrobic na plasko ale wtedy nozki lekko w gorze albo na polezaco i wtedy jest wszystko ok a od kolezanki wiem ze dziecia w takim tez sie wygodnie jezdzi czy spi

kamila1982 wydaje mi sie,ze nie ma w Londynie tego wózka. Mojego meza brat z żona mieszkają w Londynie i teraz niedawno kupowali w Polsce taki sam wozek jak my mamy (spodobał im sie nasz) i kurierem wysyłali do Londynu

A my kupilismy wozek i mamy tez kubelkowe siedzisko i mozna zrobic na plasko ale wtedy nozki lekko w gorze albo na polezaco i wtedy jest wszystko ok a od kolezanki wiem ze dziecia w takim tez sie wygodnie jezdzi czy spi

Sysia - prawie każdy kubełek ma tę funkcję że po odchyleniu na płasko nóżki są w górze :) w spacerówkach tradycyjnie rozkładanych masz albo zupełnie prostą linię ciała po rozłożeniu, albo główka jest lekko w górze. Kupując wózek czy taki czy taki warto sprawdzić się dopytać czy był testowany pod względem prawidłowego rozwoju kręgosłupa u maluszka. Ale ja myślę że dcieci i tak w tylu różnych miejscach w ciągu dnia śpią że aż takiego mega znaczenia nie powinno to mieć. Ważne aby maluch chciał jeździć w wózku a jak mu będzie wygodnie to zapewne tak będzie :)

Wirginia oba sa fajne ale zdecydowalabym sie na z landera z wygladuw fajniejszy, ma sporo akcesori i sa to dobre wozki ogolnie . Jesli masz mozliwosc zobacz oba wozki gdzies na zywo, przymierz sie itp. Ja dla corki kupilam z neta i zalowalam bo o ile byl ladny to ciezki, nieporeczny i po 5 mies sprzedalismy go .

Wirginia,
Sysia ma 100% racji! Najpierw sobie wybierz wózek, konkretny model, rok produkcji itp. w sklepie a potem poszukaj w necie bo można kupić nowy taniej albo używany. Ale w ciemno nie kupuj raczej :)

reklama
ja mialam xlandera xa przy Lilce, bylam bardzo zadowolona, warto szukac w swojej okolicy bo czasem mozna trafic uzywany w dobrym stanie, tylko wcześniej trzeba ogladnac

Do góry