reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózek spacerowy terenowy- polećcie

reklama
Thule ma też wózki terenowe w ofercie, najchętniej wybrałabym 3-kołowy podobny w budowie do Thule, ale 4-kołowy czołg też będzie ok.
O, to nie wiedziałam. Ja kupowałam ten wozek w 2018 i jedyna rzecz, którą mógłby mieć lepszą to amortyzację. Ale to taki szczegół - w sensie jak szybko go prowadzisz, to amortyzacja w trudnym terenie jest średnia. Ale podobno w nowszych modelach jest lepsza. I umówmy się nie biegasz z dzieckiem po lesie ;)

Wtedy też oglądałam britax go big, ale cena mnie nie przekonała do jakości wykonania.

X-lander ma wózek do biegania i też jest całkiem spoko, ale nie wiem czy to już jest ten zakres cenowy.
Ciut droższy od x-landera, a tańszy niż thule jest też bumbleride indie

Ja mam zestaw Baby design Husky xxl i jak na razie super się sprawdza w terenie, jest lżejszy niż X-lander bo też go rozważałam

@olka11135 testowałaś? Czy on się też nadaje na spacery po lesie?

Tak. Z tym, że nie miałam thule więc do niego ich nie porównam.
Dla mnie bumbleride indie lepszy - bo lżejszy, większa budka i przednie koło obrotowe (być może w xlanderze też już to zmienili) a to dla mnie ważniejsze rzeczy niż np. hamulec w rączce

Generalnie nie ma czegoś takiego jak idealny wózek ;) zawsze coś będzie nie tak

X Lander x move ma dla mnie świetną spacerówkę. Dużą, nie kubełkową. Dziecko może spokojnie w niej spać. Nie jest to wozek bez wad - jest bardzo ciężki. Ma przednie kółka skrętne.

X Lander x move ma dla mnie świetną spacerówkę. Dużą, nie kubełkową. Dziecko może spokojnie w niej spać. Nie jest to wozek bez wad - jest bardzo ciężki. Ma przednie kółka skrętne.
Dla mnie jedyna wada jest to że jest ciężki i spacerówki nie da się złożyć tak aby zajęła mało miejsca ale młoda ma wygodę. Drugi raz kupiłabym ten sam

reklama
reklama
Do góry