reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózek - spacerówka dla 6-miesiecznego dzieciaczka

Cześć ;)

Wiem,że Tych tematów jest już sporo, jednak nie umiem znaleźć odpowiedniego dla siebie..
Mam 6-cio miesięczną córeczkę, siada jednak jeszcze nie całkiem stabilnie, mamy obecnie wózek Quinny Buzz 3 - 3w1. Jednak strasznie nie podoba mi się w tym wózku to, że spacerówka jest kubełkowa.. To moje pierwsze dziecko, więc wybaczam sobie mały bład przy wyborze i kupnie tego wózka ;)

Chciałabym kupić nową spacerówkę, jednak nie potrafię znaleźć odpowiedniej dla siebie.. Może polecicie mi coś, co spełniało by moje "życzenia"? Otóż chciałabym, żeby:
- siedzisko było przekładane, ze względu na to, że czuje się bezpieczniej, kiedy córka jedzie przodem do mnie,
- siedzisko było rozkładane, dlatego, że malutka lubi jeszcze na spacerach dużo sypiać ;)
- spacerówka była stosunkowo nie za ciężka (bo jestem kobietą o drobnej posturze ;P)
- były porządne pasy, które utrzymają dziecko, które jeszcze nie do końca potrafi samodzielnie siedzieć,
- i chyba ostatnie moje "życzenie" aby buda, była na prawdę budą i chroniła dziecko przed słońcem czy wiatrem, a nie była tylko dla ozdoby..

Macie jakieś wózki które możecie polecić i będą spełniać moje (że tak powiem) 'wymagania'?

Byłabym bardzo wdzięczna Wam za odpowiedź ;)

reklama
Największą budę mają baby joggery chyba tylko versa ma przekładane siedzisko ale to kubełek . Ważna jest też dobra amortyzacja więc może gesslein s4 air , przekładane siedzisko ma też peg perego book plus po up . Najlepiej wejdź na forum wózkomania i tam przejrzyj wątki lub zadaj pytanie a dziewczyny , które miały po kilkanaście różnych wózków coś podpowiedzą . Musisz być też świadoma , że nie ma wózka idealnego i w każdym może być coś co Ci nie będzie pasowało więc trzeba pójść na kompromis . Ja poszłam i mam właśnie baby jogger city mini gt bo najbardziej zależało mi na dużej budzie i koszu a brak przekładanego siedziska i regulowanego podnóżka był na drugim miejscu . Poza tym w budce są okienka i mam małą na oku cały czas .
Daj znać jeśli już uda się Tobie coś wybrać :-)
I jeszcze mi się przypomniało , że na stronie 4 kids można przetestować kilka wózków więc może to jakoś Ci pomoże .

Ostatnia edycja:
Tobie Quinny nie odpowiada, a dla mnie to są jedne z lepszych wózków jakie widziałam :) nie wiem, czy wszystkie mają kubełkowe spacerówki? ale mi się optycznie model zapp xtra2 podoba :)

Tobie Quinny nie odpowiada, a dla mnie to są jedne z lepszych wózków jakie widziałam :) nie wiem, czy wszystkie mają kubełkowe spacerówki? ale mi się optycznie model zapp xtra2 podoba :)
Zgadzam sie. Akurat model autorki- Moodd- jest moim ulubiencem ze wzgledu na porzadne wykonanie, automatyczne i szybkie rozkladanie, dwustronne regulowane siedzisko czy kompaltybilnosc z fotelikami maxi cosi ;)

Zgadzam sie. Akurat model autorki- Moodd- jest moim ulubiencem ze wzgledu na porzadne wykonanie, automatyczne i szybkie rozkladanie, dwustronne regulowane siedzisko czy kompaltybilnosc z fotelikami maxi cosi ;)
nie tylko mood :) wszystkie modele od Quinny są porządnie wykonane, zarówno te3w1, jak i te lekkie parasolki, jak np. zapp, czy yezz :) a teraz ponoć jeszcze jakis najowyszy model wypuścili..

nie, na zywo nie widziałam, teraz tylko na stronkę weszłam, bardzo ładna kolorystyka, bardzo mi sie ten szary podoba :tak:i faktycznie bardzo podobny do yezza, z tym, że od razu widać, że budka jest większa.

tak kolor tego nowego yezz air jest super, ponoć w wersji chłopięcej jest zielono- szary :)
a co do porównywania, to nalepiej porównac oba modele jak są koło siebie :p albo jak masz podane wymiary :)

tak kolor tego nowego yezz air jest super, ponoć w wersji chłopięcej jest zielono- szary :)
a co do porównywania, to nalepiej porównac oba modele jak są koło siebie :p albo jak masz podane wymiary :)
A zielono- szarego nawet nie widzialam. Czy te wozki sa juz dostepne w sklepie? Jaka jest jego cena?

reklama
Tak, Yezz Air jest teraz w sprzedazy- widzialas go> Wyglada mega super, nowoczesnie. Myslalam ze quinny juz mnie niczym nie zaskoczy a tu prosze! Wagowo wypada jak zapp- 5 kg :)
własnie zastanawiłam sie nad waga zappa, bo również przypadł mi do gustu a byłam przekonana ze jest nieco cięższy

Do góry