reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wozek pierwsze zakupy

Miasto
wroclaw
cześć dziewczyny jakie wózki polecacie??? no i kiedy pierwsze zakupy zaczełyście robić jestem w końcówce 10 tyg i juz sie nie moge doczekać aby cos kupić ;-):tak:

reklama
U mnie pierwsze zakupy rozpoczęły się od razu po usg w 11 tygodniu ciąży :) wózek najlepiej kupić tuż przed końcem, by gwarancja obejmowała dłużej :)

My kupiliśmy wózek miesiąc po narodzinach córki. Na wyjście mieliśmy pożyczone nosidełko i wózek na pierwsze tygodnie też. Kupiliśmy Makalu 4 i nikomu go nie polecam... wózek karoca, nosidełko bez żadnych atestów, głębokie, żeby noworodka włożyć trzeba było poduszkę podkładać, jedyny plus to gondola długa bo około 90 cm, do tego szeroka i fajna budka chroniąca. Spacerówki nie używaliśmy w ogóle, okazała się niewypałem. Do dziś nie mogę odżałować, że nie zwróciłam tego wózka. Kupiony oczywiście na allegro. Teraz gdybym miała kupić wózek kupiłabym na 100% X- landera lub Baby Dresing.

Wszystko zależy jaki chcesz wózek. Jeśli używany to możesz się rozglądać za okazją. Jeśli nowy to najlepiej na koniec jak radzą dziewczyny.

A co do modelu. Zależy gdzie mieszkasz. Jeśli w bloku to patrz na wagę, jeśli na wsi to z dobrymi pompowanymi kołami. Inna sprawa to wymiary bagażnika Twojego samochodu. Z dużymi wózkami jest problem przy mniejszych samochodach.

Ja mam Quinny Speedi (jest to wózek 3 kołowy) i jestem zadowolona. Na tyle lekki, że mogę go wnieść gdy potrzeba, a chciałam pompowane koła bo dużo spaceruję w terenie niekoniecznie miejskim.

Hej.
Jestem w 20tc i wózka jeszcze nie mamy. Co raz częściej zaczynam sie na poważnie zastanawiać nad firmą Emmaljunga. Dużo dobrego się naczytałam o tej firmie. Co prawda ponoć są to wózki dość ciężkie ale to akurat nie jest dla mnie problemem bo nosić go nie będę (mieszkamy w domu).
Może któraś z Was ma jakieś doświadczenie z tymi wózkami...i te dobre i te złe ;-) ? Z chęcią wysłucham Waszych opinii.

Ja miałam Emmaljunge, jakiś czas temu oddałam ją koleżance. Woziłam w niej moich obu synów, dokupiłam dodatkowe siedzisko i miałam wózek dla obu. Wózek jest ciężki, ale bardzo wytrzymały. Sprawdzał się na drogach w mojej miejscowości, czyli dziurawych żwirowo-gruntowych. Był łatwy w prowadzeniu. Tylko jedna uwaga, nie wybieraj jasnego, ja miałam błękitny i plułam sobie w brodę, bo strasznie się brudził. Po złożeniu mieścił się do bagażnika skody fabii.

reklama
hej. Ja zaczynam 19 tydzień :) wózek wybrałam Tako Dalga 3 elementowy. jeszcze nie kupiłam ale wiem, że bedzie to on bo ma dobry hamulec ( maż testował) długa gondola, szybkie składanie i ściągane koła w aucie można umieścić bezproblemowo, po za tym na dole koszyk metalowy - w lutym/marcu na śniegi bedzie ok i koła pompowane :)

Do góry