reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Włosy na rękach

ja, mimo iż nie mam na rękach jakiś ekstra grubych i ciemnych włosów, golę je systematycznie i to już od długiego czasu ;-) no i wydaje mi się, że wcale nie odrastają grubsze i ciemniejsze a wręcz przeciwnie. Zresztą ja wogóle jestem zwolenniczką owłosienia tylko tam gdzie potrzeba (czyt. na głowie), więc chyba jakieś ekstremum ze mnie :-p

reklama
dla mnie to dziwactwo golić włosy na rękach ;p ;D przecież wiadomo, że i tak odrosną i znowu trzeba będzie ogolić, strata czasu!

Też tak myślałam do momentu pierwszego ich zgolenia. O wiele lepiej to wygląda. U mnie na szczęście są małe i jasne włoski więc za bardzo nie widać 'odrostów'. Czytałam, że to tylko nam się wydaje, że odrastają grubsze - po prostu jak golimy a nie wyrywamy to włosek wyrasta z tego uciętego miejsca czyli od nasady gdzie jest z natury troszkę grubszy - i dlatego nam się wydaje, że jest jakiś taki mocniejszy:).

Nie odważyłam się narazie ich zgolić. Zastanawiam się nad ich rozjaśnieniem, widziałam na allegro krem Sally Hansen rozjaśniający włosy twarzy i ciała i zastanawiam się czy warto kupić. Czy to działa? Może któraś z Was używała?

ja gole wlosy na rekach od 8 klasy :-p mialam dlugie i czarne,bardzo sie wstydzilam nosic krotkie rekawy
w koncu wzielam i zgolilam i ufffffffff :-)
gole je juz od 15 lat i te wloski odrastaja mi bardzo pwooli,gole rece teraz raz na 2 miesiace a wloski odrastaja blond :-)
za moich czasow jak zaczelam to robic,straszono mnie wkolo,ze beda odrastac grubsze i ciemniejsze i ze co chwile bede musiala sie golic i takie tam bla bla bla :-)
w zasadzie dlugie lata nikomu nei mowilam,ze to robie,bo od razu lecialy tego typu komentarze
jestem zadowolona i jesli wloski na rekach was denerwuja to ino zgolic ;-)

ja miałam też kiedyś problem z nadmiernym owłosieniem na rękach - długie i ciemne włoski :dry: ale nigdy nie odważyłam się zgolić rąk, za to od czasów gimnazjum systematycznie przycinam i rozjaśniam włoski na rękach :tak: używam normalnego rozjaśniacza do włosów np. Joanna, nakładam, 2-3 minutki i gotowe :tak: zauważyłam że po tylu latach włoski są tylko odrobinę grubsze i słabe :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie lubię, jak potem odrastaja i są kłujące: nie raz u jakiejś koleżanki czułam, jak gdzieś ją dotknęłam. Nieprzyjemne, już lepiej mieć te włoski.

Do góry