reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Włoski widoczne na badaniu usg

Moja Pani ginekolog na usg III trymestru powiedziała nam, że nasza córeczka ma dużo włosków. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się, ze na usg można dopatrzeć się takich rzeczy. Jak wrażenia po waszych usg? Czy przepowiednie spełniły się po narodzinach i wasze dzieci miały bujną czuprynę? :)

reklama
tzn ... jeśli na usg widać to to już nie jest przepowiednia tylko fakt 😄.
Natomiast przepowiednia czy przesądy to coś w stylu: ooo męczy ciebie non stop zgaga ? na bank dziecko będzie mieć dużo włosów !
... ja miałam zgagę bite 3 miesiące 😭🤯 a mój łysy jak kolano po depilacji 🙈 ma 7miesięcy i dopiero jakaś szczecina mu się pojawia.

U mnie na usg też było widać długie włosy. Każdy pytał czy mam zgagę. A mnie męczyła tylko raz podczas całej ciąży. Więc z przesądu nici. Natomiast córka rzeczywiście urodziła się z bujną czupryną czarnych jak węgiel włosów.

Moja Pani ginekolog na usg III trymestru powiedziała nam, że nasza córeczka ma dużo włosków. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się, ze na usg można dopatrzeć się takich rzeczy. Jak wrażenia po waszych usg? Czy przepowiednie spełniły się po narodzinach i wasze dzieci miały bujną czuprynę? :)
Tak synuś urodził się z włoskami które było widac wcześniej na usg ♥️

U mnie również na usg było widać włoski i córa się urodziła z ciemnymi, długimi. Nie jakaś bujna czupryna, ale włosków trochę było. 🥰

Bylo widać na usg i urodziła sie z włosami,ale spodziewalam sie bardziej bujnej czupryny po tym co mówił ginekolog ;) zgage mialam ostatnie 2 tygodnie

Załączniki

• 20230126_092517.jpg
    20230126_092517.jpg
    479,3 KB · Wyświetleń: 188
Ostatnia edycja:
tzn ... jeśli na usg widać to to już nie jest przepowiednia tylko fakt 😄.
Natomiast przepowiednia czy przesądy to coś w stylu: ooo męczy ciebie non stop zgaga ? na bank dziecko będzie mieć dużo włosów !
... ja miałam zgagę bite 3 miesiące 😭🤯 a mój łysy jak kolano po depilacji 🙈 ma 7miesięcy i dopiero jakaś szczecina mu się pojawia.
Ja to samo, ogólnie jestem zgagowcem, a w ciąży to już wgl była masakra… tyle mleka co ja w ciąży, na zgagę, wypiłam to chyba w całym życiu nie wypiłam 😂
A młody był prawie łysy, małe jasne włoski jedynie. Teraz są trochę dłuższe (5,5mca), ale nadal jest ich mało. Czasem żartobliwie mówimy do młodego łysy właśnie 😂
Na jadnym z usg faktycznie tez lekarz mi powiedział ze włoski widać, jakież było moje zaskoczenie jak po pierwszej fali miłości i szczęścia po zobaczeniu młodego zobaczyłam ta mała łysinkę 🥹

U mnie dwójka dzieci czarne włosy, bujne czupryny, ale na usg nikt nic nie mówił. Zgaga mi powiedziała, miałam ja od samego początku do końca ciąży 🙈

reklama

Nam również pani doktor powiedziała że spora na włosków malutka i się sprawdziło 😉 ❤️

Do góry