Moja Pani ginekolog na usg III trymestru powiedziała nam, że nasza córeczka ma dużo włosków. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się, ze na usg można dopatrzeć się takich rzeczy. Jak wrażenia po waszych usg? Czy przepowiednie spełniły się po narodzinach i wasze dzieci miały bujną czuprynę?
reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
tzn ... jeśli na usg widać to to już nie jest przepowiednia tylko fakt .
Natomiast przepowiednia czy przesądy to coś w stylu: ooo męczy ciebie non stop zgaga ? na bank dziecko będzie mieć dużo włosów !
... ja miałam zgagę bite 3 miesiące a mój łysy jak kolano po depilacji ma 7miesięcy i dopiero jakaś szczecina mu się pojawia.
Natomiast przepowiednia czy przesądy to coś w stylu: ooo męczy ciebie non stop zgaga ? na bank dziecko będzie mieć dużo włosów !
... ja miałam zgagę bite 3 miesiące a mój łysy jak kolano po depilacji ma 7miesięcy i dopiero jakaś szczecina mu się pojawia.
Coffe18
Tak synuś urodził się z włoskami które było widac wcześniej na usgMoja Pani ginekolog na usg III trymestru powiedziała nam, że nasza córeczka ma dużo włosków. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się, ze na usg można dopatrzeć się takich rzeczy. Jak wrażenia po waszych usg? Czy przepowiednie spełniły się po narodzinach i wasze dzieci miały bujną czuprynę?
zzaniepokojonaa
Aktywna w BB
Ja to samo, ogólnie jestem zgagowcem, a w ciąży to już wgl była masakra… tyle mleka co ja w ciąży, na zgagę, wypiłam to chyba w całym życiu nie wypiłamtzn ... jeśli na usg widać to to już nie jest przepowiednia tylko fakt .
A młody był prawie łysy, małe jasne włoski jedynie. Teraz są trochę dłuższe (5,5mca), ale nadal jest ich mało. Czasem żartobliwie mówimy do młodego łysy właśnie
Na jadnym z usg faktycznie tez lekarz mi powiedział ze włoski widać, jakież było moje zaskoczenie jak po pierwszej fali miłości i szczęścia po zobaczeniu młodego zobaczyłam ta mała łysinkę
A.Patrycja
U mnie dwójka dzieci czarne włosy, bujne czupryny, ale na usg nikt nic nie mówił. Zgaga mi powiedziała, miałam ja od samego początku do końca ciąży
reklama
G
guest-1693758626
Gość
Moja Pani ginekolog na usg III trymestru powiedziała nam, że nasza córeczka ma dużo włosków. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się, ze na usg można dopatrzeć się takich rzeczy. Jak wrażenia po waszych usg? Czy przepowiednie spełniły się po narodzinach i wasze dzieci miały bujną czuprynę?
Nam również pani doktor powiedziała że spora na włosków malutka i się sprawdziło
Podziel się: