reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wklęsłe sutki

morena7

Zaciekawiona BB
Witajcie. Nie znalazłam postu na ten temat, ale jeżeli sie powtarzam to przepraszam.
Z natury mam wklęsłe sutki, i nigdy mi to jie przeszkadzało do czasu zajęcia w ciazy i mojej obawy czy uda mi sie karmić. Zaczelam stosować nipletki, i rzeczywiście w chwili ich założenia wyciągają sie one ale natychmiast po zdjęciu znów znikają. Ponieważ to juz 26tydzien ciazy wg opisu stosowania nipletek w IIItrymestrze powinnam zaprzestać ich stosowania. Od jakiegoś tygodnia dość obficie wydobywa mi sie z piersi przezroczysta wydzielina (siara?). Czy któraś z Was miała podobny problem? Czy udało sie karmienie dziecka mimo schowanych sutków? Co jeszcze moge zrobić do czasu porodu by przystosować piersi do roli karmienia? Bede wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam :)

reklama
hartuj brodawki pod prysznicem, powinno pomoc..mialam podobny przypadek z jedna piersia ale jak dziecko przystawilam do piersi tak pod wplywem ssania brodawka byla tj powinna byc

Dzięki za odpowiedz; czytałam juz o tym ze nie trzeba nic z tym robic a w czasie karmienia powinno byc ok - ale moja pani ginekolog twierdzi ze powinnam używać nipletek bo inaczej nie bede mogła karmic. Tez na wielu forach dziewczyny pisały ze im sie nie udało i przerzuciły sie na butelki - czego bym nie chciała... Wiec troche sie i tak martwię:]

Miałam to samo z 1 piersią i dzięki determinacji mojej mamy ktora mowila przystawiaj i przystawiaj . . W końcu dziecko ją wyciągnęli. Pamiętam ze na poczatku mnie bolalo przy karmieniu tą piersią do czasu aż porządnie sutek wyszedł. Teraz nie karmie rok i sutek znów wklesl. Takze teraz odpocznij a po porodzie się nie zniechęcaj

Mi bardzo pomógł laktator. Przed karmieniem chwilę nim molestowalam sutki a potem podawalam dziecku piers i było ok. Po jakimś czasie sutki przestały się chować i do teraz pięknie starcza :)

Też mam jedną brodawkę wklęsłą i niestety w moim przypadku nie udało się nic z tym zrobić..nakładki nie pomagały..synek denerwował się a ja z nim w związku z czym odciągałam laktatorem i podawałam ok 5 miesięcy mleko z butli.. teraz jestem w 33 tc i zastanawiam się jak będzie z drugim synkiem..

reklama
Mam ten sam problem i mi niestety nie udało sie karmić piersią. Mały nie mógł złapać,denerwował się, do tego ja miałam bardzo mało pokarmu, po odciągnięciu z obu piersi wychodziło góra 40ml:-( Musiałam karmić butelką, bo mały nie przybierał na wadze.

reklama
Do góry