reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

Agusia, trzymaj sie mocno. Martynka tez miala podobne objawy ale bez goraczki. i jakos w koncu samo przeszlo. ale masz racje z tym badaniem moczu:tak: a najlepiej skonsultuj sie z innym pediatra tak na wszelki wypadek. ja tak zawsze robie:tak:

reklama
Sare badała nasza pediatra juz 2 razy oprocz tego na pogotowiu
diagnoza ta sama
ale juz wiem ,ze badanie moczu raczej nie potrzebne
Konrad dostał temperatury 39 C i spi od 17 :baffled::szok::-(
wiec mamy w domu szpital
i wirusa jakiegos

a gardło ma czyste bo tez pytałam
musze sie wyspac bo dzisiejsza noc była do dupy
mam nadzieje ,ze choc troche pospia
takze jaby mnie nie było jakis czas to nie skreslajcie mnie z listy:-p;-)(to z przemeczenia ta gupawka)

dziekuje wszytkim za miłe słowa

Agusia, życzymy zdrówka Sarze i Konradkowi. Mojej siostry syn też w weekend miał temperaturę raz 39 stopni a druga noc 39,4. Po za tym wymiotuje i biegunka więc może to jakaś grypa żołądkowa (tak powiedziało pogotowie mojej siostrze) jak do wtorku nie przejdzie to ma iśc do lekarza.

O moim Robercie pisałam juz w którymś wątku. Już od ponad tygodnia ma biegunkę. Robilismy badanie kału na rotawirusy i adenowirusy, ale nic nie wykazało. Nie wiem czy na szczęście, czy szkoda, bo biegunka jak była tak jest. Na razie mielismy leki osłonowe i elektrolity. Dziś doszła smecta. Najgorsza jest jego pupcia. Od tych kwaśnych kupek zrobiła się jedna wielka rana. Przy każdej zmianie pieluszki (czyli bardzo często) jest wielki płacz. Smaruję gencjaną i hydrocortizonem. Dziś wymoczyliśmy pupcię w rumianku, a całe popołudnie biegał z "gołym tyłkiem". Biegał to za dużo powiedziane. Leżał, bo już biedaczek za duzo siły nie ma.

No to widzę, ze oprócz Wikusi sporo dzieciaczków choruje:baffled:
Wracajcie maluchy do zdrówka jak najszybciej:tak:
Wiktoria już trochę lepiej, na syropy znalazłam lepszy sposób niż dozownik od panadolu, wykorzystujemy pipetkę od infacolu, raz, że mniejsze porcje, dwa mniej wylewamy poza buzię:-)

mi na szczęście tez maluchy zdrowe ;-)ale taka pogoda teraz jest że dzisiaj zdrowe a jutro chore mogą już być:dry:
zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzymy wszystkim:tak:

W programie TV " mamo to ja " lek. pediatra mówił ,ze dzieciom na biegunke pomaga... Coca cola-nawet niemowlakom.Może coś słyszałyście na ten temat?
Bo jakoś nie jestem do konca przekonana...

reklama
Do góry