reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

przyszłam sobie ponarzekać na wysypkę Pyśki i poszczepienne żale ale widzę, że nie powinnam się odzywać, nie jest tak źle...
szczepionka niedługo odejdzie w zapomnienie, na wysypkę mamy 3 maści i zyrtec więc też jej chwile są policzone

Irtasia ściskam, słów mi brakuje aż... zdrówka dla małej...

reklama
Jenni ma juz kolejna biegunke czyli rota wirus lub dzialanie antybiotyku jest takie:confused: I co ja mam robic kobitki bo juz sama niewiem:baffled:

Antybiotyk może mieć działanie rozwalniające, zwłaszcza, że Jenni sporo tych antybiotyków łyka. Na pewno musisz jej dużo dawać do picia i napewno powinna przyjmować lakcid czy coś w tym stylu. A jak mała nie chce pić przy biegunce, to lepiej odwiedzić szpital, bo grozi odwodnienie :baffled:

ja też myślę że antybiotyk może być powodem biegunki :tak: tak jak pisze Kasiad powinnaś dawać jakieś bakterie ochronne przy antybiotyku i na biegunkę :tak:

Antybiotyk może mieć działanie rozwalniające, zwłaszcza, że Jenni sporo tych antybiotyków łyka. Na pewno musisz jej dużo dawać do picia i napewno powinna przyjmować lakcid czy coś w tym stylu. A jak mała nie chce pić przy biegunce, to lepiej odwiedzić szpital, bo grozi odwodnienie :baffled:
W sumia jak cos wypije (mleko) to kupke do pol godziny zrobi no i jak powiedzialam mezowi ze jak teraz wypije i zrobi kupe to trzeba jechac tylko jak na zlosc Jenni niechce nic zjesc ani sie napic:baffled:

ja też myślę że antybiotyk może być powodem biegunki :tak: tak jak pisze Kasiad powinnaś dawać jakieś bakterie ochronne przy antybiotyku i na biegunkę :tak:
Nigdy niedostalam do antybiotyku bakterii ochronnych a na biegunke tez mi nigdy nic nie dawali moze wyda wam sie to dziwne ale jest prawdziwe

Irtasia, niektórzy lekarze pamiętają o tych bakteriach, inni nie. Ja to zawsze sama kupuję, i tak można je kupić bez recepty. Jak raz zapomniałam o tych bakteriach, to Oliwka dostała taką biegunkę po drugim antybiotyku, że przez 2 tygodnie nie mogliśmy się z nią uporać.

reklama
no dokładnie mopim zdaniem to podstawa taka osłona na taki malusi organizm jak Szymek ostatnio dostał antybiotyk na te swoje zapalenie to pierwszy dzien tez mial takie raczej luźne kupcie ale na drugi dzien tj. po 3 dawkach osłony juz wszystko wrocilo do normy :tak::tak::tak::tak:a 16zł to nie majatek jesli chodzi o zdrowie no i brzuszek dziecka nie bedzie bolał w ostatnim piśmie maluszek jest cały artykul na ten temat.

Do góry