reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

niunia, mi się wydaję że po prostu lekarz chce dopilnować żeby druga fasoleczka była zdrowa żeby nic sięnie stało;) a częste badania usg nie sa szkodliwe więc spokojnie;) ja miałam zagdrożona ciąże z krwiakiem i chodziłam przez pierwsze tygodnie co tydzień a czasem nawet się zdarzyło że 2 razy w tygodniu.. i córeczkę mam śliczną i zdrową;) glowa do góry;);*

reklama
Ja mialam wizyte 06.09 w Polsce widzialam pechyrzyk no I wiem ze jest ciaza pojedyncza :)
dzisiaj wizyta u lekarza ogolnego juz tutaj w Irlandii I bede czekala na list ze szpitala wiec nastepna wizyta ok 12 tygodnia czyli mysle ze w pod koniec pazdziernika, a pozniej to juz spotkania z polozna I usg ok 20 tygodnia ciazy :)

A ja w czwartek... Nie mogę się doczekać! Obym coś zobaczyła... Wkleję tu zdjęcie z USG, żebyście wszystkie podziwiały moją fasolkę :D

Moja kruszynka ma już 5 mm serduszko biło nie jestem pewna co tam pisze albo 152 albo 182.Ciąża rozwija się według owulacji czyli tak jak mówiłam;-)Nastepna wizyta 27 września. Spróbuje zdjątko wstawić jak się uda to dzisiaj jak nie to jutro

Ostatnia edycja:
Już pisałam, że dzisiaj byłam powtórzyć betę i już jest 3992mIU/ml. Zrobiłam sobie dodatkowo badania hormonów tarczycy i trochę mnie niepokoją. Szukam w necie, że tsh na poczatku ciązy spada, a u mnie jest 4,17 (górna granica normy laboratoryjnej do 4,20) fT4 1,0 (norma 1,0-1,6). Wynik fT3 będę miała dopiero jutro.
Kilka z Was już coś pisało o chorobach tarczycy, możecie coś pomóc. Pewnie przydałoby się szybko udać do endokrynologa.

no to jak jest watek ze zdjeciami to trzeba je wstawiac :D wiec chyba jako pierwsza dodaje moja fasoleczke, usg z dnia 06.09.13, pecherzyk mierzy 7,2mm I jest to odpowiednie na 4 tygodnie 6 dni ciazy, czyli jeden dzien starszy jak wedlug miesiaczk, bo w tym dniu bylam 4 tygodnie I 5 dni w ciazy ;) umiejscowiony w odpowiednim miejscu, no I jeden pecherzyk tylko jest :) doctor powiedziala ze wszystko jak narazie jest dobrze, pecherzyk dobrze sie rozwijal nastepna wizyta za ok6-7 tygodni :)

20130910_101040.jpg

teraz czekamy na nastepne zdjecia :D

Załączniki

• 20130910_101040.jpg
    20130910_101040.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 189
reklama
Do góry