reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek, bo my dzwoniliśmy do przychodni i termin mamy umówiony dopiero na początek września, mi się wydaje że to za późno ale położna mówi, że może być.

reklama
Dziewczyny kiedy idziecie na USG bioderek, bo my dzwoniliśmy do przychodni i termin mamy umówiony dopiero na początek września, mi się wydaje że to za późno ale położna mówi, że może być.

mnie tata u nas w przychodni zalatwil termin na 14 sierpnia,podobno tak bedzie oki
a zapisy sa na koniec pazdziernika:szok::szok::szok::szok:

Luka

Zrobiłam w prywatnej przychodni na Zadolu. chyba się nazywa Med5. I bardzo się cieszę że zrobiłam prywatnie, bo okazało się że w szpitalu na Raciborskiej jest gorszy aparat usg który nie 'potrafi' zmierzyć i pokazać krzywizn kości udowej i torebki, więc badanie nie jest tak dokładne.

Babka nie pocisnęła nam kitu, bo jak weszliśmy do gabinetu to okazało się że to nasza dobra znajoma. A pracuje na Raciborskiej również więc wie co mówi.

Na kontrolę też tam pojedziemy.

P.S. Badanie kosztowało 60 zł

Dorotko - na Twoim miejscu (patrząc na to co u nas się zadziało) nie czekałabym tak długo. W razie jakichkolwiek nieprawidłowości każdy dzień ma znaczenie. Dziewczynki powinny mieć zrobione to usg w pierwszym miesiącu życia. W sierpniu to mam nadzieję, że po podjętych działaniach korygujących Zosia już będzie po przebojach z dysplazją.

My jesteśmy zapisane na 9/08 w przychodni na wizytę u ortopedy. Nic nie mówili na razie o USG, bo w szpitalu dostałam zalecenie "kontrola stawów biodrowych", a pediatra wypisał skierowanie o takiej samej treści. Z Weroniką też tak miałam, więc mam nadzieję że będzie ok. A jak się zapisywałam to mi powiedzieli, że taka kontrola jest po 6 tygodniach, u nas wyjdzie 7-8 tygodni, więc nie jest tak źle.

Esia, sorki że teraz dopiero piszę, ale wiesz jak to jest - często czytam forum z Magdą przy cycu, więc o odpisywaniu nie ma mowy.:-D
USG jamy brzusznej było zlecone, bo Magda miała spuchnięte cycusie, z których sączyła się siara i pani doktor stwierdziła, że Mała musiała łyknąć moich hormonów, więc trzeba sprawdzić czy nie zaszkodziło to na narządy wewnętrzne. Ale wszystko jest OK.

a jak jest z USG bioderek u chłopców? czy i kiedy trzeba zrobić? bo nikt nam nic nie mówił:no: chociaż USG mamy dość (póki co 3 brzuszka +jedno główki)

Dzagud doskonale Cię rozumiem :-D Sama najczęściej też mam tylko 1 rękę, a na drugiej wisi Młody :-D
Dobrze że z Magdusią wszystko ok!

Kachasek my idziemy na usg bioderek w 6 tygodniu - tak jak na szczepienie. Ale nikt nam tego nie zalecał, byłam przekonana że tak jest po prostu... Czyli znowu czeka mnie czytanie...

USG bioderek jest wpisane jako badanie przesiewowe w książeczce zdrowia. Mnie ktoś ręcznie wpisał: I i III m.ż.

No ale to dziewczynka. Chłopcy maja dysplazje 6krotnie rzadziej niż dziewczynki stąd nie przykładanie aż takiej wagi do tego.

Ja jak byłam z mała w szpitalu z zółtaczka miała usg i jest ok. ale chyba pojade jeszcze prywatnie choc pediatra nie widzi takiej koniecznosci

reklama
Popłakałam się właśnie :-:)-:)-(
Była u nas dziś pani ortopeda i niestety podejrzenie naszego pediatry o dysplazję prawego biodra się potwierdziło. Czaruś będzie musiał spedzić min. 6 tygodni niemalże 24h/dobę w rozwórce Koszli, bo szerokie pieluchowanie wg. ortopedy niewiele da i dziecko się męczy w letnie dni z paroma pieluchami. :hmm::no2::-( Buuu

Do góry