reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaminy dla wcześniaków

a ja mam z tym problem.. podajemy cebion multi 3krople dziennie i też mamy podawać actiferol ale moje dziecko jest karmione piersią i całkowicie oduczyło się z butli pić :eek: co dzień próbuję to w wodzie, to w mleku, to w herbatce za nic się nie chwyci albo jest wrzask nieziemski albo jak lepszy dzień to memla sobie ale nie chce ssać efektywnie.. i co ja mam robić boję się żeby nie miał anemii?..

reklama
moze spróbuj rozpuscic w mleku i miarką jak przy ibumie (strzykawka) wpuszczaj do buxki z boku...lub popros o żelazo w płynie i złyżeczki....

Renia mój mały po 15 min potrafił wypluć żelazo .Przetrzymywał je w buzi.Dawałam strzykawką ,w mleku ,łyżeczką i nic.Wystarczył plastikowy kieliszek i po sprawie.Ferrum Lek jest pyszny ,słodki i karmelowy.Zmień może lek i dzieciaczkowi podejdzie.

Ostatnia edycja:
no dziewczyny będę próbować.. mówiłam lekarzowi że wole jakieś krople to mi powiedział że lepiej nie bo mu się kolki nasilą a my mieliśmy ogromne -nawet po 6godz płaczu

Renia spróbuj z FERRUM. U nas też były mega kolki, krzyk czasem cała dobę (oczywiście na zmianę jak to u moich bliźniaków, jeden kończy to drugi zaczyna).

renia- mój synek też miał problemy z butlą ale kupiłam smoczek nuk taki profilowany i podaję mu actiferol i witaminy z glukozą. Glukozę wypije bo słodka choć miny robi niezadowolone. Glukoza w aptece kosztuje 4zł za butelkę (jak kroplówka) a lekarka mi mówiła, że ok, poza tym widzę w butelce czy nic nie osiada.

Renia a ja Ci ferrum odradzam, jeżeli mieliście takie problemy z kolkami. Ferrum ma tendencje wzmagać problemy brzuszkowe. Może zaopatrz się w jakiś niedrogi, ręczny laktator i spróbuj podawać z odrobiną swojego odciągniętego pokarmu. Ja z żelazem też się nakombinowałam aż w końcu moje dziecię zaskoczyło z mlekiem.

U nas cebion bądź juwit 5 kropli dziennie i devikap 1 kropelka.

reklama
Jeśli chodzi o podawanie to devikap (D3) daję do mleka, a cebion na łyżeczkę z kilkoma kroplami mleka, kiedyś próbowałam podać bez mleka, ale krzywił się strasznie biedactwo
Wcześniej podawałam actiferol saszetkę do butli z mlekiem i kwas foliowy na łyżeczce z kilkoma kroplami mleka.
Leki na początku mieszałam z moim mlekiem.

reklama
Do góry