reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witam . Jestem w 17 tyg ciąży i chciałabym się dowiedzieć czy któraś z was miała podobne zdjęcie dzieciaczka i wie co to za płeć

reklama
Ja bym wyrostkowi nie ufała. Bo to tak 50:50 szans ;-)
No nie do końca. Gdyby tak było jak mówisz lekarz nie stwierdził by na98%plec dziecka.. Gdyby to było 50/50to nikt by nie zwracał uwagi na wyrostek. Ale mniejsza o to.. Niech będzie co chce byle by zdrowe 😊 póki co i tak nie planuje zakupów.
A co do autorki. Można wybrać się do kogoś innego z lepszym sprzętem i wykonać USG 3d i tyle

Miałam robione dwa razy prenatalne między 11-14 tygodniem i pierwsza pani doktor po wyrostku w 11+4 była przekonana, że to dziewczynka, a na prenatalnych w 13+2 pani doktor była pewna, że chłopiec mimo, że wyrostek leżał i dała do zrozumienia, że to już pewne z tym chłopcem, teraz na wizycie u mojego lekarza w 15+2 potwierdził się póki co chłopiec, więc u mnie prawdopodobnie po wyrostku się nie sprawdziło 😊

@Nulini Cytując klasyka: Szansa jedna na bilion sprawdza się w dziewięciu przypadkach na dziesięć ;-)

W sumie to fajnie wiedzieć, a z drugiej strony lepiej się nie rozczarować potem.

reklama
@Nulini Cytując klasyka: Szansa jedna na bilion sprawdza się w dziewięciu przypadkach na dziesięć ;-)

W sumie to fajnie wiedzieć, a z drugiej strony lepiej się nie rozczarować potem.

Z tego, co zdążyłam wywnioskować z miliona postów tu na forum, to jednak nie loteria 50/50, a kwestia sprzętu i umiejętności lekarza ;)

Do góry